16 Νοεμβρίου 2018

Δυναμικά ξεκινά το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων 1ου Γυμνασίου Σκάλας Ωρωπού.



Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Σκάλας Ωρωπού, που προέκυψε μετά από τρεις Γενικές Συνελεύσεις, με απογοητευτικά ελάχιστη συμμετοχή των γονέων και μετά από μεγάλη προσπάθεια, προκειμένου να μην μείνει ο Σύλλογος ακέφαλος, με άσχημα αποτελέσματα για την εν γένει λειτουργία του Σχολείου. 
Το νέο Δ. Σ είναι:

Πρόεδρος : Στέφανος Ζαφείρης
Αντιπρόεδρος: Λίλα Παπαθανασίου - Τοπαλίδη
Γραμματέας: Μαρίνα Ζεάκη
Ταμίας: Μήνα Μέξη - Κτενά
Μέλος:  Ανθίππη Κυριακίδη - Νικολάου
Μέλος:  Τάσος Καρδάσης     
Μέλος: Γεωργία Παπαγάλου - Κολοβού 

Σε ανακοίνωση του το νέο Δ. Σ. αναφέρει τα παρακάτω :

Αγαπητοί γονείς, 
Με την ευκαιρία της ανάληψης των νέων μας καθηκόντων, θα θέλαμε σήμερα να επικοινωνήσουμε μαζί σας, προκειμένου να προσπαθήσουμε να σκιαγραφήσουμε με λίγα λόγια, τον τρόπο που εμείς αντιλαμβανόμαστε την λειτουργία και την παρουσία του Συλλόγου Γονέων σε μια σύγχρονη κοινωνία. 
Θεωρούμε πως θα πρέπει να αναζητήσουμε έναν άλλο πρωτοποριακό τρόπο προσέγγισης της αποστολής μας και ονειρευόμαστε ένα άλλο, ανθρώπινο, συμμετοχικό και δημοκρατικό Σχολείο. 
Ένα Σχολείο που να ανήκει μεν στους μαθητές του, αλλά να έχει ταυτόχρονα και την δυνατότητα να παρεμβαίνει και να βάζει στόχους και κίνητρα. 
Ένα Σχολείο που να παρέχει μεν ελεύθερα και απλόχερα όλα εκείνα τα μέσα, που χρειάζονται σήμερα τα Παιδιά, για να είναι ευτυχισμένα και δημιουργικά, αλλά ταυτόχρονα να μπορεί να απαιτεί από αυτά να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό προκειμένου να κινούνται στα πλαίσια της προσπάθειας για μόρφωση και πνευματική βελτίωση. 
Ένα Σχολείο που να επανακαθορίζει τη σχέση γονιού - καθηγητή - μαθητή και να επαναπροσδιορίζει τις αξίες και τις αρχές της μάθησης και της εκπαιδευτικής διαδικασίας. 
Το ξέρουμε πώς είναι δύσκολες εποχές για όνειρα, όμως αυτό είναι εκείνο που μας κινητοποίησε και μας έφερε σήμερα εδώ. 
Αγαπητοί γονείς, 
Σας καλούμε να σταθείτε δίπλα μας, σε αυτή την νέα προσπάθεια. 
Σας ζητάμε να κλέψετε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σας προκειμένου να στηρίξουμε τα παιδιά μας και το Σχολείο τους. 
Μερικές φορές στη ζωή, είναι προτιμότερο να αφήσουμε κάποια πράγματα λίγο πιο πίσω και να παλέψουμε περισσότερο κάποια άλλα, ακόμα και αν δεν έχουμε τίποτα παραπάνω να κερδίσουμε, από ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη των παιδιών μας. 
Είμαστε πρώτα και πάνω από όλα γονείς και έχουμε την υποχρέωση να υπερασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις αυτό το θείο, υπέροχο δώρο. 
Σύντομα σε νέα ανακοίνωση μας, θα περιγράψουμε με σαφήνεια και αναλυτικά, το πρόγραμμα των όσων σχεδιάζουμε και θα θέλαμε πραγματικά να σας έχουμε δίπλα μας. 
Ευχαριστούμε 
Το Δ. Σ.

Προηγούμενο
Επόμενο