15 Απριλίου 2018

Η μάχη για τις αδικίες των Διοδίων συνεχίζεται


 Ένα ακόμα βήμα για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος του Δήμου Ωρωπού που λέγεται Διόδια έγινε χθες Σάββατο 14/4 στις 7:00 το απόγευμα στις Παλιές Φυλακές Ωρωπού. Η συνέλευση ήταν ανοιχτή και τέθηκαν επί τάπητος όλα τα θέματα συμπεριλαμβανομένων και των εντολών πληρωμής που απέστειλε η παραχωρησιούχος Εταιρεία “Νέα Οδός” σε κατοίκους του Ωρωπού για απλήρωτα τέλη διοδίων. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν συμπολίτες μας, ο Δήμαρχος Ωρωπού, εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων και μέλη του κινήματος κατά των Διοδίων. Τρεις ήταν οι προτάσεις που έθεσε στο τραπέζι ο βασικός διοργανωτής της συγκέντρωσης, Στέφανος Ζαφείρης.
1)    Κατάργηση των πληρωμών των Διοδίων για τους κατοίκους του Δήμου στα πλευρικά     και κυρίως στα μετωπικά διόδια Αφιδνών
2)    Εφαρμογή της χιλιομετρικής χρέωσης για όλους τους υπόλοιπους επισκέπτες.
3)    Απαλλαγή από τα πρόστιμα και τις λοιπές χρεώσεις για την μη πληρωμή Διοδίων σε δημότες, κατοίκους του Ωρωπού. Σύμφωνα με όσα ισχύουν μέχρι σήμερα, όσοι δεν πληρώσουν το ποσό που ζητά η Εταιρεία μέσα σε 15 μέρες, αυτό 20πλασιάζεται με αποτέλεσμα δεκάδες και εκατοντάδες συμπολίτες μας να βρεθούν χρεωμένοι με δεκάδες χιλιάδες ευρώ.
      Η νέα Επιτροπή είναι ανοιχτή σε όλους και δεν έχει σκοπό ούτε να υποκαταστήσει ούτε να ακυρώσει τους αγώνες της ήδη υπάρχουσας Επιτροπής Αγώνα κατά των Διοδίων, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Ζαφείρης. Διεκδικεί από ένα άλλο μετερίζι το να μείνουμε προσηλωμένοι στο σκοπό, με σύνθεση απόψεων και σε συνεργασία. 
      Αναφορά στο ιστορικό του προβλήματος έκανε ο Πέτρος Θωμάς, μέλος της ήδη υπάρχουσας Επιτροπής, αναφερόμενος στη δωρεάν παραχώρηση των δημόσιων δρόμων σε επιχειρηματίες που έχουν δικαίωμα να κάνουν όσους σταθμούς Διοδίων θέλουν αλλά και στην αντισυνταγματικότητα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, των Διοδίων.
      Παρέμβαση-τοποθέτηση έκανε και ο Βασίλης Μυλωνάς, ενεργός πολίτης  και πρώην αντιδήμαρχος Αυλώνα, ο οποίος καυτηρίασε την παρουσία του Δημάρχου και των δημοτικών παρατάξεων στη συνέλευση, λέγοντας πως οι θεσμικοί παράγοντες πρέπει να πάρουν αποφάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και όχι σε συγκέντρωση πολιτών. Διατύπωσε επίσης τις αντιρρήσεις του ως προς το ότι οι θεσμοί και οι πολίτες μπορούν να διεκδικούν ισότιμα και ενωμένοι. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «δεν γίνεται λαός και στρατός στην εξουσία. Αν θέλουμε να είμαστε κίνημα δεν πρέπει να υπάρχουν μέσα Δήμος, κόμματα, δημοτικές παρατάξεις. Κανείς απ αυτούς  δεν έχει τη διάθεση να λύσει το πρόβλημα όπως την έχουν οι πολίτες που πλήττονται» Έθεσε επίσης δύο βασικά ζητήματα:
α)Tο τι πρέπει να γίνει με τα πρόστιμα και τις χρεώσεις που έχουν αποσταλεί στους πολίτες, αλλά και β) Το τι πρόκειται να γίνει με τα Διόδια σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο. Zήτησε επίσης τη νομική στήριξη από τον Δήμο για όσους πολίτες διώκονται. Όσο για τα νέα μέτρα Σπίρτζη συμπεριλαμβανομένης της χιλιόμετροχρέωσης, πρόκειται για «προφάσεις εν αμαρτίαις», όπως είπε χαρακτηριστικά, που θα μας κάνουν να πληρώνουμε χωρίς να διαμαρτυρόμαστε.
Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ωρωπού Θοδωρής Γιουρούκος που επεσήμανε στο Δήμαρχο πως δεν υπάρχει ενημέρωση ούτε για τις κινήσεις της Δημοτικής Αρχής, ούτε για το τι πρόκειται τελικά να γίνει με τα Διόδια. «Να παλέψουμε τι;», «Να αντιμετωπίσουμε τι;», είπε χαρακτηριστικά. «Οι επαγγελματίες του Ωρωπού έχουν πληγεί δραματικά από την υπόθεση των Διοδίων με την επισκεψιμότητα στην περιοχή να έχει μειωθεί κατά 50 με 60%.» 
Για πολίτες της Αττικής δύο ταχυτήτων μίλησε και ο πολιτευτής της «Ένωσης Κεντρώων»  Αλέξανδρος Ανδριώτης αναφέροντας για άλλη μία φορά το γνωστό πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή μας να είμαστε ο μόνος τόπος της Αττικής στον οποίο οι επισκέπτες πρέπει να πληρώνουν Διόδια σε αντίθεση με άλλες περιοχές όπως η Νέα Μάκρη, το Λαύριο, η Ανάβυσσος κ.λ.π. 
Τοποθέτηση έκανε και ο Αντιδήμαρχος Καπανδριτίου Δημήτρης Βελτανιώτης. Το ραντεβού της Επιτροπής ανανεώθηκε και νέες κινητοποιήσεις βρίσκονται στα σκαριά μιας και όπως αναφέρθηκε από τους παρευρισκόμενους  καμία εμπιστοσύνη δεν υπάρχει στις ανακοινώσεις- διακηρύξεις της κυβέρνησης για απαλλαγές και λύση του προβλήματος.












Προηγούμενο
Επόμενο