23 Νοεμβρίου 2017

Η Επιστολή παραίτησης της κας Νικηταρά-Κρεμμύδα

Μας ζητήθηκε και δημοσιεύουμε την Επιστολή παραίτησης από την θέση της Ειδικής άμισθης Συμβούλου του Δημάρχου για θέματα Παιδείας κας Χριστίνας Νικηταρά Κρεμμύδα:

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε
Μετά την , κατά την Τετάρτη  18 Οκτωβρίου 2017, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας  και  την δημοσιευμένη αναφορά σας στην προσπάθεια  δημιουργίας  δομών της Ειδικής Αγωγής στον Δήμο μας, διαπιστώνω την κατ εξακολούθηση εμμονή σας, να αποκρύπτετε ή να αποσιωπάτε ή να υποβαθμίζετε ή να μεταθέτετε σε άλλα πρόσωπα την προς τα έξω αξιοποίηση δικών μου ενεργειών και  προτάσεων, για τους δικούς σας λόγους.
Ως προς τις προσπάθειες δημιουργίας δομών Ειδικής Αγωγής στον Δήμο μας, σας υπενθυμίζω ότι αυτές  άρχισαν  με την εμπλοκή μου, κατ΄ εντολήν σας, και την διεκπεραίωση όλων των σχετικών υπηρεσιακών διαδικασιών, μέσα και έξω από το Δήμο, γνωστό  τόσο στις αρμόδιες υπηρεσίες όσο και στους ενδιαφερόμενους γονείς, το  έτος 2015.
Υπενθυμίζω ακόμη ότι κατά την διάρκεια της θητείας μου ως Διευθύντρια  Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Ανατολικής Αττικής εισηγήθηκα και εγκρίθηκαν  από το Υπουργείο Παιδείας τμήματα ένταξης στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και για τον Δήμο του Ωρωπού.
Τα  γεγονότα  αυτά  δεν αξιοποίησα  για την  προβολή μου, όπως  άλλωστε και πολλά άλλα, στα διαδικτυακά μέσα ή στον τοπικό  τύπο  γιατί θεωρώ καθήκον μου την προσφορά στο δημόσιο συμφέρον.
Ως προς την παρέμβασή μου και για την ίδρυση ΕΕΕΕΚ, ακριβώς  έπραξα το ίδιο και για δυο ακόμη λόγους.
Πρώτον μεν διότι ,όπως σας ενημέρωσα εξ αρχής, από την εμπειρία μου, είχα την δυσπιστία ακόμη και στις πολιτικές  διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Παιδείας  για την πραγματοποίηση του αιτήματός μας, και εκ  της οικονομικής κρίσης και του προκύπτοντος εξ αυτής  γενικότερου εκπαιδευτικού προγραμματισμού.
Δεύτερον,  η Ειδική Αγωγή είναι ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα με το οποίο δεν μπορεί να παίζει κανείς. Αφορά πονεμένες οικογένειες και παιδιά  και δεν μπορούμε να μπαίνουμε στην λογική της πολιτικής εκμετάλλευσής τους.
Σήμερα  επαναλαμβάνεται η προηγηθείσα αυτή διαδικασία με έντονη  και εκ μέρους σας προβολή στην οποία συμπεριλαμβάνεται  και ο  έπαινός σας.
Πρέπει όμως να  υπενθυμίσουμε σε όλους  την διαφορά ανάμεσα  στην εισήγηση, την ίδρυση και την λειτουργία σχολικών μονάδων. Ακόμη η πρόταση δεν τελεσφόρησε. Ολοψύχως βέβαια εύχομαι  να πραγματοποιηθεί  για το καλό των οικογενειών και των παιδιών.
Εκτός των ανωτέρω με χαρά διάβασα στον τοπικό τύπο την δημιουργία δημοτικής βιβλιοθήκης, την οποία προσωπικά σας είχα  εισηγηθεί προεκλογικά ήδη, προφορικά και γραπτά με email. Μετά τις εκλογές συζητώντας μαζί  σας το  ίδιο  αίτημα με παραπέμψατε στον συνεργάτη σας ο οποίος και υπογράφει την σχετική ανακοίνωση.
Αξιότιμε κ. Δήμαρχε
Είναι φανερό ότι ενώ σε ολόκληρο τον πλανήτη κυκλοφορεί  μια πλούσια βιβλιογραφία η οποία υπογραμμίζει  στους Δημάρχους την ανάγκη  αξιοποίησης  του ανθρώπινου δυναμικού στην ανάπτυξη επωφελών  για τους δημότες δράσεων, ο Δήμος  Ωρωπού πιστός στο δόγμα, ο κατάλληλος  άνθρωπος   στην κατάλληλη θέση…….., έχει ένα δικό του τρόπο αξιοποίησης , που όπως αποδεικνύεται στην πράξη, δεν συμφέρει όλους τους δημότες ούτε στο παρόν ούτε στο μέλλον τους.
Κατανοώντας  λοιπόν  απολύτως την θέση σας, άλλες οι αφετηρίες μας, άλλες οι προϋποθέσεις  μας,  άλλοι οι στόχοι μας, και προκειμένου να μην συναινώ ,όχι μόνο  στην απουσία μιας ανυπόκριτης και ουσιαστικής προσπάθειας για την ποιοτική και προοδευτική εξέλιξη του Δήμου μας, αλλά και για πολλά επιπλέον  σοβαρά ζητήματα,
Παραιτούμαι από την άμισθη θέση της ειδικής  συμβούλου για τα θέματα της παιδείας, την οποία άλλωστε ουδέποτε αξιοποιήσατε, και από την συμμετοχή μου την οποία ερήμην μου αποφασίσατε, ως απλό μέλος στην Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας, η οποία δεν χρειάζεται την εμπειρία μου για να ανταποκριθεί στον τεχνικό ρόλο της.
Βεβαίως ως ενεργή πολίτης ,επιστήμων και άνθρωπος, εξακολουθώ  να διαθέτω τον εαυτό μου, όπως άλλωστε πάντα, αθόρυβα και ουσιαστικά, για την ενίσχυση των συνδημοτών μου και για την ποιοτική προώθηση θεμάτων παιδείας του Δήμου μας.
Ωρωπός 16-11-2017
Χριστίνα Νικηταρά  Κρεμμύδα
Διδάκτωρ Φιλοσοφίας
Πρόεδρος της  ΄Ενωσης  Επιστημόνων Αττικής
Πρώην διευθύντρια Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Αττικής
Συγγραφέας
Προηγούμενο
Επόμενο