8 Ιουλίου 2024

Με χρεωστούμενα "χτίζουν παλάτια"

Απλήρωτοι έμειναν οι εργαζόμενοι της Γενικής Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΓΔΑΕΦΚ), συμφωνα με ανακοινώσεις του Συλλόγου τους, αλλά και σύμφωνα με τα αιτήματα της στάσης εργασίας που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 1η Ιουλίου 2024, στο κτίριο «Άτλαντας». Ενώ, λοιπόν,  η Πολιτική Προστασία της κυβέρνησης πετάει το μπαλάκι της ατομικής ευθύνης τους πολίτες, την στιγμή που το κράτος μοιράζει χρήματα στους Δήμους τα οποία διατίθεται με απευθείας αναθέσεις για πυροπροστασία και αποδέχεται αιτήματα προκειμένου να χρηματοδοτήσει με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ άχρηστα έργα, (όπως το γραφείο πυροπροστασίας του Δήμου Ωρωπού αξίας 800.000 €), την ίδια ώρα δεν καταβάλει το ποσό των 300.000€ για οφειλές και οδοιπορικά σε υπαλλήλους που έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο της αποκατάστασης των προβλημάτων που  προκύπτουν από τις φυσικές καταστροφές.
 Σύμφωνα με τις καταγγελίες οι εργαζόμενοι, που είναι κυρίως συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου, παραμένουν απλήρωτοι για εκτός έδρας μετακινήσεις που έχουν πραγματοποιήσει από τον Οκτώβριο του 2023. Αποτέλεσμα, να καταλήγουν  να χρηματοδοτούν από την τσέπη τους τις υπηρεσιακές μετακινήσεις τους. 
 Το θέμα έχει φτάσει και στην Βουλή. O Βουλευτής και Τομεάρχης Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Συμεών Κεδίκογλου, με Ερώτηση που κατέθεσε και συνυπογράφουν 14 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ζητά απαντήσεις και άμεσες λύσεις για τα συνεχιζόμενα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι μιλώντας για ζήτημα επιβίωσης για τους ίδιους και τις οικογένειές τους αλλά και για την  υπονόμευση του έργου της ΓΔΑΕΦΚ γενικότερα. Ο Βουλευτής της Ν.Α. Νάσος Ηλιόπουλος δηλώνει: " οι εργαζόμενοι στην Αποκατάσταση Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών προχώρησαν σε κινητοποίηση. Η κυβέρνηση τους χρωστάει δεδουλευμένα από τα εκτός έδρας, δεδουλευμένα που σε περιπτώσεις φτάνουν ακόμα και τα 10.000 (ανά εργαζόμενο). Την ίδια στιγμή η πλειοψηφία τους είναι συμβασιούχοι."
Τέλος, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Νέου Βουτζά “Η Πρόοδος” με ανακοίνωσή του αναφέρει πως ο ΤΑΕΦΚ Ραφήνας έχει πάψει να καταβάλει, από τον Οκτώβριο του 2023, τις αποζημιώσεις της κρατικής αρωγής στους πυρόπληκτους της Αν. Αττικής από τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018, και το οφειλόμενο ποσό έχει φτάσει στα 2.500.000 ευρώ την στιγμή, μάλιστα, που καταβλήθηκε ποσό σε δικαιούχο «κατ´ εξαίρεση».
Προηγούμενο
Επόμενο