29 Απριλίου 2023

Ο Δ. Βελτανιώτης για το Ειδικό Σχολείο, τα χρέη στην ΕΥΔΑΠ και την ανάπλαση των Φυλακών



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ»

Από όσα συζητήθηκαν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο (25/04/2023) στεκόμαστε σε τρία πολύ σημαντικά θέματα και σας παραθέτουμε τις θέσεις της παράταξης μας.

1. Ειδικό σχολείο: Δεν αποτελεί δικαιολογία το «περιμέναμε να λήξει το σχολικό έτος». Πρώτον, διότι υπήρχε το προηγούμενο καλοκαιρινό διάλλειμα στο οποίο η Δημοτική Αρχή αδράνησε και δεν έλυσε το πρόβλημα. Δεύτερον, διότι ο σχολικός χώρος του ΕΝΕΕΓΥΛ σήμερα είναι ακατάλληλος και επικίνδυνος για παιδιά ΑμεΑ. Χρειάζεται μια άμεση παρέμβαση, έστω και προσωρινή. Επιπλέον, ο Δήμος θα πρέπει να βρίσκεται διαρκώς σε συνεννόηση με τους γονείς των μαθητών. Να ακούει με προσοχή τα προβλήματά τους και να τους ενημερώνει για τις κινήσεις του. Χρειαζόμαστε έναν Δήμο αρωγό στα προβλήματα και τον αγώνα αυτών των ανθρώπων, που με συνεννόηση θα λύνει τα ζητήματα των δημοτών.

2. Χρέη στην ΕΥΔΑΠ: Για άλλη μια φορά, ο επικεφαλής του συνδυασμού μας, Δημήτρης Βελτανιώτης επιβεβαιώνεται. Στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό (Δ.Σ. 28/12/2023) είχε προειδοποιήσει πως ο προϋπολογισμός «δεν βγαίνει» αν δεν επιχορηγηθεί ο Δήμος για τα χρέη στην ΕΥΔΑΠ. Η Δημοτική Αρχή έφερε το θέμα εσπευσμένα 4 μήνες μετα στο Δ.Σ.

3. Ανάπλαση Φυλακών: Ο Δήμαρχος επέλεξε σκόπιμα να απαξιώσει τον διάλογο. Για ένα έργο το οποίο ο ίδιος χαρακτηρίζει «πολυπόθητο», δεν επιτρέπει σε κανέναν να γνωρίζει, να προτείνει, να έχει γνώμη. Η αντιπολίτευση έφερε το θέμα στο Συμβούλιο, με τον κ. Λίτσα να θέτει ορισμένα ζητήματα στην εισήγησή του και τους συμβούλους να καταθέτουν εύλογα ερωτήματα. Δεν εισακούστηκε κανείς. Η Δημοτική Αρχή χλεύασε την διαδικασία, επέλεξε να μην ακούσει και να απαξιώσει χαρακτηριστικά τον διάλογο. Τελικά, σε ένα έργο για τους «πολλούς», τις αποφάσεις λαμβάνουν «λίγοι» και εκλεκτοί του Δημάρχου.

Ωρωπός, 29.04.2023
Δημήτρης Βελτανιώτης
Υποψήφιος Δήμαρχος Ωρωπού
Επικεφαλής της παράταξης: «ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ»
Προηγούμενο
Επόμενο