29 Οκτωβρίου 2022

Φώτης Χρυσούλας: "Aδιαφορία των διοικούντων για σημαντικά ζητήματα"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η εξέδρα ήταν απλά η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Το ζήτημα με την εξέδρα στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στο Καπανδρίτι δεν είναι το «μεγάλο θέμα». Το μεγάλο πρόβλημα είναι η χρόνια αντίληψη, η διαρκής αδιαφορία των διοικούντων για αυτά τα τόσο σημαντικά ζητήματα εν έτη 2022.
•Δεν είναι δυνατόν ως Δημοτικός Σύμβουλος και ως πολίτης να μην μπορώ να πάω στο Γραφείο του Δημάρχου, στην ΚΕΔΩ, σε Πολιτιστικά κέντρα και σε πολλές άλλες υπηρεσίες και αρχές του Δήμου Ωρωπού.
•Δεν είναι δυνατόν να είμαι πολιτικός μηχανικός και να μην μπορώ να ανέβω στην Πολεοδομία για να κάνω απλά τη δουλειά μου.
•Δεν είναι δυνατόν να ακούω εδώ και χρόνια ξύλινα λόγια βιτρίνας περί «ισότητας» και «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και την ίδια στιγμή να βιώνω καθημερινούς αποκλεισμούς και να αισθάνομαι «διαφορετικός» λόγω της αδιαφορίας των ίδιων αυτών ανθρώπων!
Δεν είναι προσωπικό το ζήτημα. Υπάρχουν σε αυτή την κοινωνία και άτομα τα οποία χρήζουν ιδιαιτέρων αναγκών. Γιατί αυτό στη σημερινή εποχή, των πολλαπλών δυνατοτήτων, να αποτελεί τροχοπέδη στη συμμετοχή μας με ίσους όρους στον καθημερινό και επαγγελματικό βίο;
Δεν είναι επίσης καιροσκοπικό το ζήτημα. Έχω την τιμή, με την ψήφο των συμπολιτών μου, να κατέχω μια δημόσια θέση. Δεν μπορώ να μένω και δεν θα μείνω σιωπηλός σε αυτή την αδικία. Δεν μας καθησυχάζουν οι υποσχέσεις και τα λόγια. Ζητάμε πράξεις. Προσωπικά, αφιλοκερδώς και χωρίς να το διαφημίσω ποτέ, είχα φροντίσει να εκδοθεί η άδεια για το Ειδικό Νηπιαγωγείο Ωρωπού σε μόλις 1 μήνα, ενώ από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου φροντίζω να αναφέρομαι στα ζητήματα αυτά, χωρίς όμως ανταπόκριση.
Προς όλους τους διοικούντες και τους αρμοδίους. Ζητώ την αλλαγή στην αντίληψή σας. Ζητώ την έμπρακτη ευαισθητοποίησή σας για τα θέματα αυτά. Ζητώ να πάψουν οι ψεύτικες υποσχέσεις. Ζητώ πράξεις.
Φώτης Χρυσούλας
Δημοτικός Σύμβουλος Καπανδριτίου
Προηγούμενο
Επόμενο