25 Οκτωβρίου 2022

Η νέα Ίλη Ιππικού Τεθωρακισμένων εδρεύει στον Αυλώνα



ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ Η ΝΕΑ ΙΛΗ ΙΠΠΙΚΟΥ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΕΔΡΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΑΥΛΩΝΑ ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ

Tα αποκαλυπτήρια της επαναλειτουργίας Ίλης Ιππικού από τον Ελληνικό Στρατό μετά από 50 χρόνια αδράνειας παρακολούθησε ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που έγινε στο στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων στον Αυλώνα (ΚΕΤΘ) παρουσία της στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας και συγκεκριμένα του Αρχηγού Γ.Ε.Σ. Αντιστρατήγου Χαράλαμπου Λαλούση, του Διευθυντή Ιππικού Τεθωρακισμένων του Γενικού Επιτελείου Στρατού Υποστρατήγου Γεωργίου Μαυροειδή, του διοικητή του στρατοπέδου Ταξιάρχου Ιωάννη Δέλλα και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιλίου Αχαρνών Καματερού Αθηναγόρα και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της θεματικής εβδομάδας του Όπλου Ιππικού Τεθωρακισμένων έγινε παρέλαση παλαιών αλλά και υπερσύγχρονων τεθωρακισμένων. 

Την παράσταση έκλεψε η παρέλαση επτά αλόγων της νεοσύστατης Ίλης Ιππικού με διοικητή τον Ταξίαρχο Δημήτριο Στεργίου Καψάλη ο οποίος στο παρελθόν διετέλεσε και δήμαρχος Πεντέλης ο οποίος έχει αναλάβει να υλοποιήσει το φιλόδοξο πρόγραμμα οργάνωσης, στελέχωσης και εκπαίδευσης της Ίλης Ιππικού με επίλεκτους αξιωματικούς από όλα τα Σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων. Άμεσος στόχος είναι η εύρεση άλλων έξι αλόγων και απώτερος στόχος η δημιουργία ουλαμού 40 αλόγων με την ανάλογη στελέχωση από έμπειρους αξιωματικούς.

"Στο κέντρο όπου υπηρέτησα τη θητεία μου ένιωσα συγκίνηση και δέος στην επιβλητική παρουσίαση όχι μόνο των υπερσύγχρονων τεθωρακισμένων αλλά και αυτών που έγραψαν ιστορία στις ένδοξες μάχες του Α και Β παγκοσμίου πολέμου. Πρόκειται για τεθωρακισμένα που συντηρούνται με κόπο και μεράκι από τον Ε.Σ. και τον Σύλλογο Διατηρήσεων Ιστορικών Οχημάτων. Εντυπωσιάστηκα από τον διοικητή Ίλης Ίππικού Ταξίαρχο και πρώην δήμαρχο Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου Καψάλη ο οποίος με δεξιοτεχνία και καμάρι ηγείται της μονάδας ιππικού που αναβιώνει ένδοξες στιγμές του Ελληνικού Στρατού.

Επίσης γνώρισα τη νέα σειρά αξιωματικών της πυροσβεστικής, νέες και νέοι που μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων είναι οι αυριανοί Πυροσβέστες και που παράλληλα κάνουν την στρατιωτική τους θητεία και εκπαιδεύονται υπό τις οδηγίες του Πυραγού Αλέξανδρου Βλαχογιάννη. Συγχαρητήρια
 σε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης,ιδιαίτερα όμως στον Υποστράτηγο Μαυροειδή Γιώργο και τον Ταξίαρχο Δέλλα Ιωάννη για τη καταπληκτική δουλειά τους", δήλωσε ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης. 

Προηγούμενο
Επόμενο