15 Οκτωβρίου 2022

Τοποθέτηση του Κωνσταντίνου Λίτσα για τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου



 14ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, διαπιστώσαμε όλοι για ποιόν λόγο ο Δήμαρχος αποφεύγει τις δια ζώσης συνεδριάσεις. 

Ο Δήμαρχος είναι καιρός να σταματήσει να προσβάλλει κατ’ εξακολούθηση όσους θεωρεί πολιτικούς αντιπάλους και να κοιτάει με παντοίους τρόπους πως θα ευχαριστήσει με απευθείας αναθέσεις τους ημετέρους. 
Είναι καιρός να διαφυλάξει επιτέλους το συμφέρον του Δήμου.

Πρέπει, τα μηχανήματα του Δήμου, που εσκεμμένα παραμένουν εδώ και μήνες ακινητοποιημένα να επισκευαστούν. Πρέπει να αξιοποιηθεί το υπάρχον και ικανότατο εργατικό δυναμικό που με τα κατάλληλα τεχνικά μέσα μπορεί να καλύψει επαρκώς τις ανάγκες του Δήμου, όπως έκανε τα τελευταία τρία χρόνια. Πρέπει να σταματήσει επιτέλους να προωθείται η λύση των ημετέρων.

Επιπλέον, η Δημοτική Αρχή οφείλει να λάβει υπόψιν τις δυσκολίες της οικονομικής και ενεργειακής κρίσης και να δείξει το αλληλέγγυό της πρόσωπο στους δημότες. 

Σήμερα που ο πολίτης είναι τρελαμένος και κανείς δεν ξέρει πως θα ζεστάνει το νοικοκυριό του το χειμώνα, ο Δήμος είναι ανάγκη να έρθει σε συνεννόηση με το Αμαλείο Ορφανοτροφείο και το Δασαρχείο, ώστε τα καμμένα ξύλα που υπάρχουν στις δασικές εκτάσεις του, κατόπιν διαδικασίας υποβολής αιτήσεων, να περιέλθουν στους δημότες όλων των δημοτικών διαμερισμάτων, για οικιακή, αποκλειστικά, χρήση. 

Τέλος, είναι ντροπή να δίνονται 74.000€ για διαγραμμίσεις, για έργα δηλαδή που καλύπτει η Δ.ΔΙ.Μ.Υ. (πρώην ΔΕΣΕ). 
Στη σημερινή εποχή, με τα τόσα οικονομικά προβλήματα, τέτοιες σπατάλες είναι απαράδεκτες.

Κωνσταντίνος Λίτσας
Προηγούμενο
Επόμενο