12 Οκτωβρίου 2022

"Τι συμβαίνει με τα Δημοτικά Συμβούλια στον Δήμο Ωρωπού;"

 

 Στον Δήμο Ωρωπού, το κυρίαρχο δημοκρατικό όργανο, το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο το έχουν εκλέξει οι πολίτες με την ψήφο τους, απαξιώνεται διαρκώς. 


Με το πρόσχημα του κορονοϊού, ο Δήμαρχος, ο οποίος έχει χάσει τη δεδηλωμένη προ πολλού, επιλέγει τον δρόμο της ίντριγκας και των τακτικισμών. 


Επιλέγει να εκμεταλλεύεται τους υπαλλήλους του Δήμου που παλεύουν δικαστικά για το μεροκάματό τους για να περνάει στα Συμβούλια τις αχρείαστες απευθείας αναθέσεις (148.800€) στους ημετέρους. 

 

Ο Δήμαρχος, προκειμένου να αποφύγει την βάσανο των δια ζώσης Δημοτικών Συμβουλίων, τις αντιρρήσεις και την πολυφωνία που τόσο δείχνει να φοβάται, επιλέγει και πιέζει στην αποκλειστικά εξ’ αποστάσεως διεξαγωγή των Δημοτικών Συμβουλίων. 


Επιλέγει την φίμωση του αντιλόγου και την υποβάθμιση της Δημοκρατίας στον τόπο μας. 

 

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ γνωρίζει πως βάσει νομοθεσίας η αποκλειστικά εξ αποστάσεως διεξαγωγή των Δημοτικών Συμβουλίων είναι πλέον καταχρηστική, επιλέγει, πιεζόμενος από τον Δήμαρχο, να αδιαφορεί για το σύστημα των μικτών συμβουλίων που η πλειοψηφία των Δήμων εδώ και μήνες εφαρμόζει και να προσβάλλει έτσι το ίδιο του το αξίωμα. 

 

Είναι στα αλήθεια τόσο ανήμπορος τεχνικά ο Δήμος Ωρωπού που δεν μπορεί να στηρίξει την διεξαγωγή μικτών συμβουλίων ή μήπως ο Δήμαρχος εργαλειοποιεί τον κορονοϊό επειδή δεν αντέχει και φοβάται οποιαδήποτε μορφή αντιλόγου; 


Σεβόμενοι πραγματικά τις δημοκρατικές διαδικασίες 

και πιστοί στις Αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ζητούμε την επαναφορά των δια ζώσης συνεδριάσεων με τη δυνατότητα πάντα εξ αποστάσεως συμμετοχής για τις περιπτώσεις που αυτή είναι αναγκαία. 


Ζητούμε σεβασμό στους Θεσμούς, τη Δημοκρατία και τη Διαφάνεια. 


Κωνσταντίνος Λίτσας

Προηγούμενο
Επόμενο