21 Ιουλίου 2022

Έξω οι εργολάβοι από την υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Ωρωπού

 

Καταγγέλλουμε την Δημοτική Αρχή του Δήμου Ωρωπού η οποία αποφάσισε να παραδώσει την υπηρεσία της αποκομιδής των ογκωδών απορριμμάτων σε εργολάβο με αντίτιμο 744.000,00 € για δύο χρόνια.

Μαζί της συντάχθηκε ο «αντιπολιτευόμενος» κ. Ρούσσης ο οποίος μαζί με τον αντιδήμαρχο κ. Βαγγέλη Ηλιάσκο έδωσαν τα «ρέστα τους» για να ξεπλύνουν τον δήμαρχο Γιασημάκη για την επιλογή του αυτή, παρουσιάζοντας ως δήθεν «μονόδρομο» τους εργολάβους και τις ιδιωτικοποιήσεις.

Επίσης, δίνοντας ρεσιτάλ υποκρισίας, ο κ. Κώστας Λίτσας (επί τρία χρόνια αντιδήμαρχος της διοίκησης Γιασημάκη) ανέφερε πως ανεξαρτητοποιήθηκε από την δημοτική αρχή γιατί διαφωνεί με τους εργολάβους!!! Ξεχνά να αναφέρει το λόγο που δεν αποχώρησε το Ιανουάριο του 2020 όταν η διοίκηση Γιασημάκη έφερνε στο δημοτικό συμβούλιο πρόταση για ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας. Γιατί ψήφιζε τις προτάσεις της δημοτικής αρχής για παράδοση της υπηρεσίας σε εργολάβους και όχι της Λαϊκής Συσπείρωσης που ήταν ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις;

Τα όσα ανέφερε ο δήμαρχος Ωρωπού κ. Γιασημάκης για την περίοδο της θητείας του κ. Λίτσα ως αντιδημάρχου του, δεν έχουν προηγούμενο: Ότι, δηλαδή, αξιοποίησε την υπηρεσία καθαριότητας για να κάνει «χατηράκια», ότι συνειδητά λειτουργούσε παράνομες χωματερές στην επικράτεια του δήμου μας, ότι δεν άλλαζε τις χαλασμένες λάμπες από τις κολώνες για να βγάζει αντιπολιτευτικές φωτογραφίες ενάντια στην δημοτική αρχή (!!!), λέγοντας του χαρακτηριστικά «μη μιλάς εσύ για εργολάβους»!!!

Η ουσία είναι μία:

Τα χρήματα που δίνονται σήμερα για τον εργολάβο θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την επισκευή των δημοτικών οχημάτων και την πρόσληψη επαρκούς προσωπικού, ώστε η υπηρεσία αποκομιδής ογκωδών απορριμμάτων  να λειτουργεί με ιδία μέσα. Όμως είναι πολιτική επιλογή της δημοτικής αρχής η ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας, ώστε να πλουτίζουν οι κάθε λογής εργολάβοι, με το λογαριασμό να τον πληρώνουν για μία ακόμα φορά οι δημότες, αλλά και οι εργαζόμενοι, που απασχολούνται με ελαστικές σχέσεις εργασίας και μισθούς πείνας.

Η δημοτική αρχή Ωρωπού είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα των δήθεν «προοδευτικών» συμπράξεων που διαφημίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε, ο δήμαρχος κ. Γιασημάκης, που συνεχίζει απαρέγκλιτα την πολιτική του προκατόχου του κ. Ρούσση, στηρίχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη του οποίου περιφέραν το αφήγημα της «προοδευτικής» δημοτικής αρχής σε αντίθεση με την προηγούμενη του κ. Ρούσση.

Τα αποτελέσματα όμως είναι γνωστά: οι εργολάβοι περνάνε σήμερα το κατώφλι του δήμου Ωρωπού,  οι δημοτικοί φόροι ολοένα αυξάνονται με τους δημότες μας να πληρώνουν ξανά και ξανά τον λογαριασμό, ανεξάρτητα από την παράταξη που βρίσκεται στη θέση της Δημοτικής Αρχής.

Οι εργαζόμενοι του δήμου μας, ο λαός της περιοχής μας έχουν επιλογή, που βρίσκεται έξω από την εναλλαγή των δοκιμασμένων πια παρατάξεων:

Με τον αγώνα τους, σε συμπόρευση με τους κομμουνιστές, με ένα πανίσχυρο ΚΚΕ στην Βουλή, με μια πανίσχυρη Λαϊκή Συσπείρωση στην περιφέρεια και στο Δήμο μπορούν να εμποδίσουν στην πράξη τις αντιλαϊκές μεθοδεύσεις και να επιβάλλουν φιλολαϊκές λύσεις.

Ιούλιος 2022,

Το γραφείο τύπου

Προηγούμενο
Επόμενο