5 Ιουνίου 2022

Προτάσεις του Λιμενικού Τμήματος Ωρωπού με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος

Την ανάγκη ύπαρξης ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού ώστε να εξασφαλίζεται η μελλοντική ποιότητα και ισορροπία προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος, επεσήμανε το Λ.Τ.Ω. σε επιστολή του στους Δήμους Ωρωπού, στη Τοπική Κοινότητα Βαρνάβα, στα σχολεία, στους Συλλόγους, στο πορθμείο και τα ξενοδοχεία της περιοχής. Βασικός στόχος η ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης του τοπικού πληθυσμού, ώστε να εξασφαλιστεί η αποδοχή των μέτρων Προστασίας του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος.

Οι προτάσεις περιλαμβάνουν:

  • Τοποθέτηση σε επίκαιρα σημεία δοχείων απορριμμάτων και ενημερωτικών πινακίδων.
  •  Συνεχή Παραλαβή και αποκομιδή των απορριμμάτων από τους χώρους των λιμανιών, τους χώρους συγκέντρωσης λουόμενων και την απόρριψή τους στους χρησιμοποιημένους από τους Ο.Τ.Α. σκουπιδότοπους.
  •  Πύκνωση διελεύσεων συνεργείων καθαριότητας, ιδιαίτερα κατά τις ημέρες αιχμής (Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή και Δευτέρα) που παρατηρείται αυξημένη προσέλευση κόσμου.
  •  Καθαρισμός όλων των παραθαλάσσιων χώρων σε τακτικά χρονικά διαστήματα από τα απορρίμματα, καθώς και καθαρισμός των ποταμών, χειμάρρων και ρεμάτων που εκβάλλουν στη θάλασσα και είναι η σοβαρότερη πηγή ρύπανσή της.
  •  Κατασκευή ευκολιών σε χώρους συγκέντρωσης λουόμενων (τουαλέτες κ.λ.π.).
  •  Διαλέξεις και πραγματοποιήσεις εκδηλώσεων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης.

Το Λιμενικό Τμήμα κλείνει την παρέμβασή του αναφέροντας:  

“H Υπηρεσία μας ευελπιστεί στην υλοποίηση των ανωτέρω μέτρων καθώς και άλλων που λόγω ιδιαίτερων τοπικών συνθηκών κρίνεται σκόπιμο ότι πρέπει να ληφθούν, γνωρίζοντάς σας ότι στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας θα σας παρέχουμε οποιαδήποτε συνδρομή μας ζητηθεί”

Προηγούμενο
Επόμενο