15 Μαΐου 2022

Oι ανιχνευτές Πρόσκοποι ανέλαβαν δράση στις ΑφίδνεςΟι Αφίδνες σήμερα (15/5) έγιναν το κέντρο δράσης των Ανιχνευτών Προσκόπων Αθηνών οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση της Τοπικής Κοινότητας. Οι πρόσκοποι χωρίστηκαν σε τρεις μεγάλες ομάδες. Η μία έβαψε σημεία του χωριού και οι δύο έκαναν δεντροφυτεύσεις στο Κοιμητήριο και στη Δροσοπηγή που το δάσος προσπαθεί να αναγεννηθεί. "Ευχαριστούμε την Κοινότητα Αφιδνών και τον Δήμο Ωρωπού για την πρόκληση.

Οι πρόσκοποι είναι από 15 εώς 18 ετών και με χαρά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε αυτόν τον πανέμορφο τόπο", είπαν η Xριστίνα Τζημέα έφορος κλάδου ανιχνευτών περιφερειακής εφορίας Προσκόπων Αθηνών και η Μηλώνη Αγγέλικα περιφερειακή έφορος προσκόπων Αθήνας.

Ο αντιδήμαρχος Αφιδνών στο Δήμο Ωρωπού Γιάννης Δήμας δήλωσε: "Μπράβο στα παιδιά που αφιέρωσαν την Κυριακή τους για να ομορφύνουν τον τόπο μας. Είναι μία μικρή και ουσιαστική δράση που θα πρέπει να βρει μιμητές από συλλόγους, φορείς και κυρίως τα παιδιά. Ζούμε μέσα σε ένα πανέμορφο περιβάλλον και είναι χρέος και τιμή μας να το προσέχουμε και να το αναβαθμίζουμε".

"Ως παλιός πρόσκοπος αισθάνομαι μεγάλη χαρά και ικανοποίηση. Ευχαριστούμε τα παιδιά και τις επιχειρήσεις που υποστήριξαν τις δράσεις μας. Θα συνεχίσουμε", δήλωσε ο πρόεδρος της Κοινότητας Αφιδνών Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος.

Τα υλικά για τις βαφές και τα εργαλεία δεντροφυτεύσεων ήταν χορηγία του Leroy Merlin. Το νερό "Θεόνη" χορήγησε τα φυτά για τις δεντροφυτεύσεις σε συνεργασία με τα φυτώρια Συνιολάκη. Φαγητά, νερά και χυμούς προσέφεραν το "Λακκαγκίνη", η "Αειφόρος Γη" και ο φούρνος της Αντωνίας στις Αφίδνες. Η δράση υποστηρίχτηκε από τον γιατρό και δημοτικό σύμβουλο Σπύρο Καυκόπουλο. Ο πρόεδρος της ΜΑΚΙΠ Γιώργος Πελεκανάκης μίλησε στους προσκόπους για την αξία και τη σημασία του εθελοντισμού.Aπό το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ωρωπού

Προηγούμενο
Επόμενο