24 Μαρτίου 2022

Συνάντηση των Δημάρχων της Αν. Αττικής στον Ωρωπό

Δήμαρχοι από τους Δήμους της Ανατολικής Αττικής συναντήθηκαν την Τρίτη 22 Μαρτίου στην αίθουσα εκδηλώσεων στα Νέα Παλάτια Ωρωπού και συζήτησαν κοινά θέματα που αφορούν στους δήμους και ειδικότερα τα προβλήματα που προκύπτουν από την αύξηση των τιμών του ρεύματος και των καυσίμων.

Το πρόβλημα που προκαλεί η αύξηση του κόστους στην ενέργεια και στα καύσιμα δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε δήμους με μεγάλη έκταση, με πολλά αντλιοστάσια και πολλά δημοτικά φωτιστικά σώματα ,τα οποία είναι και χαρακτηριστικά των δήμων της Ανατολικής Αττικής.

Οι Δήμοι χωρίς εκπτώσεις και περικοπές στις υπηρεσίες τους προς του πολίτες καλούνται να ανταπεξέλθουν στις αυξήσεις, οι οποίες στην ενέργεια ξεπερνούν το 300% και στα καύσιμα το 40% , χωρίς παράλληλα να μετακυλούν τα κόστη στα ήδη επιβαρυμένα νοικοκυριά.
Τα συμπεράσματα και οι προτάσεις της εποικοδομητικής συνάντησης θα μεταφερθούν στο Υπουργείο Εσωτερικών, στην Κ.Ε.Δ.Ε., την Π.Ε.Δ.Α και σε όλους τους αρμόδιους φορείς.

Ο οικοδεσπότης της συνάντησης δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης είπε: "Ευχαριστώ τους καλούς συναδέλφους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για ανταλλαγή απόψεων ,προτάσεων και ανάληψης πρωτοβουλιών σχετικά με το μείζον ζήτημα που απειλεί να τορπιλίσει τους προϋπολογισμούς των δήμων μας".

Στην συνάντηση συμμετείχαν οι δήμαρχοι: Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης, Σπάτων Αρτέμιδος Δημήτρης Μάρκου, Λαυρεωτικής Κερατέας Δημήτρης Λουκάς, Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Μαραθώνος Στέργιος Τσίρκας, Αχαρνών Σπύρος Βρεττός, Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης, Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου και Παιανίας Ισίδωρος Μάδης. Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων απουσίασαν ο δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας Κώστας Αλαγιάννης, Παλλήνης Αθανάσιος Ζούτσος και Ραφήνας Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς.


Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ωρωπού

Προηγούμενο
Επόμενο