16 Μαρτίου 2022

Παρέμβαση του Συλλόγου Γονέων του 1ου Δημοτικού Σκάλας & Παλατίων

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

15/3/2022

Σχεδόν τέσσερις μήνες μετά την δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς το Δημοτικό Κατάστημα που οργάνωσε ο Σύλλογός μας, με βασικό αίτημα την άμεση επισκευή του κεντρικού κτιρίου, και κατ’ επέκταση την επιστροφή των τμημάτων της ΣΤ’ τάξης πίσω στο Σχολείο μας, βρισκόμαστε στην δυσάρεστη να σας ενημερώσουμε ότι από πλευράς Δήμου Ωρωπού δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.

Στις 11/11/2021 (και αφού είχε ήδη ανακοινωθεί η πορεία διαμαρτυρίας), ο κ. Λούπης (Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου) με σχετική του επιστολή προς το Σχολείο και τον Σύλλογο μας, ενημέρωνε ότι σε 20 ημέρες θα είχαμε το αναλυτικό πόρισμα του “εξειδικευμένου γραφείου στατικών μελετών”, στο οποίο ο Δήμος ανέθεσε την μελέτη για την εκτίμηση της κατάστασης του κτιρίου. Δεν λάβαμε ποτέ το σχετικό πόρισμα.

Τον Ιανουάριο του 2022, ένα μήνα μετά την λήξη της περιόδου των 20 ημερών, και αφού δεν υπήρξε καμία ενημέρωση από τον κ. Λούπη, ο Σύλλογος μας προχώρησε σε εξώδικη διαμαρτυρία προς τον Δήμαρχο Ωρωπού, τον κ. Λούπη και την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής θέτοντας προ των ευθυνών τους κάθε έναν από τους φορείς και ζητώντας άμεσες λύσεις στα προβλήματα του Σχολείου μας. Το εξώδικο επιδόθηκε την 03/02/2022. Δεν λάβαμε ποτέ απάντηση.

Σήμερα, λοιπόν, στις 15 Μαρτίου του 2022, και μη έχοντας καμία γραπτή ή έστω προφορική απάντηση για την κατάσταση του κτιρίου του Σχολείου ανακαλύψαμε στη Διαύγεια έγγραφο του Δήμου Ωρωπού με θέμα « Έγκριση υποβολής πρότασης χρηματοδότησης από το Ταμείο Αλληλεγγύης για ένταξη της πράξης με τίτλο : “ ΕΠΙΣΚΕΥΗ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΚΑΛΑΣ ΩΡΩΠΟΥ & ΝΕΩΝ ΠΑΛΑΤΙΩΝ” » και ημερομηνία 08/03/2022.

Επιλέγουμε να δούμε θετικά το γεγονός ότι ο Δήμος Ωρωπού φαίνεται να ασχολείται με το πρόβλημα του Σχολείου μας αλλά εξακολουθούμε να έχουμε τα εξής ερωτήματα:

·        Πότε θα ενημερωθεί ο Σύλλογος και το Σχολείο για την εξέλιξη αυτή;

·        Πότε θα υλοποιηθεί το συγκεκριμένο έργο;

·    Μέχρι να υλοποιηθεί το έργο, τι θα κάνει ο Δήμος Ωρωπού ώστε να σταματήσει η μεταφορά των παιδιών μας στο 2ο Δημοτικό;   

 

Όσο ο Δήμος Ωρωπού δεν αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί, εμπαίζοντας μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, συνεχίζουμε μέχρι να εξασφαλίσουμε το ασφαλές σχολείο που δικαιούνται τα παιδιά μας.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

1ου ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΣΚ.ΩΡΩΠΟΥ & Ν.ΠΑΛΑΤΙΩΝ

Προηγούμενο
Επόμενο