1 Φεβρουαρίου 2022

Πανάκριβα δημοτικά τέλη για ακόμη μία χρόνια στον δήμο Ωρωπού


Η διοίκηση Γιασημάκη αντί να αποφασίσει την μείωση των δημοτικών τελών ηλεκτροφωτισμού – καθαριότητας καθώς και της τιμής του νερού για το έτος 2022 ώστε να δώσει ανάσα σε χιλιάδες δημότες μας και μικροεπαγγελματίες που βιώνουν τις μεγάλες αυξήσεις στο ρεύμα, τα καύσιμα, τα βασικά είδη κατανάλωσης και που βλέπουν καθημερινά την ζωή τους να χειροτερεύει, τα διατηρεί στα ίδια πολύ υψηλά περσινά επίπεδα.

Την ίδια στιγμή, ο δήμος Ωρωπού εισπράττει από τους δημότες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ περισσότερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, καθώς χρεώνει με δημοτικά τέλη πολλαπλάσια τετραγωνικά κατοικιών λόγω των τακτοποιήσεων αυθαιρεσιών που πραγματοποίησαν οι δημότες μας.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, Μιχάλης Χασιώτης και Βασίλης Γεωργόπουλος, με το υπ. αρ. 28633/29.12.2021 έγγραφο, έγκαιρα ζήτησαν από την δημοτική αρχή να τους προσκομίσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία (αριθμό τιμολογούμενων τετραγωνικών, ύψος κυβικών κατανάλωσης νερού ανά κατηγορία κ.α.) ώστε να είναι σε θέση να καταθέσουν αντιπρόταση με το σκεπτικό ότι οι φτωχότεροι, οι μικροϊδιοκτήτες και οι μικροεπαγγελματίες θα πληρώνουν λιγότερα και οι μεγάλες επιχειρήσεις, οι τράπεζες, τα σούπερ μάρκετ και οι μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων περισσότερα. 

Όμως, για δεύτερη χρονιά, η διοίκηση Γιασημάκη, για να αποτρέψει την κατάθεση φιλολαϊκής πρότασης, κουρελιάζοντας κάθε διαδικασία, δεν προσκόμισε κανένα στοιχείο. 

Επιπλέον, όταν κατά την διάρκεια της συζήτησης του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο, με ονομαστική ψηφοφορία οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης ζήτησαν αναβολή έως ότου τους δοθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την κατάθεση της εναλλακτικής πρότασης, η διοίκηση Γιασημάκη μαζί τον κ. Καμπιώτη και τους δημοτικούς του συμβούλους, με μερίδα δημοτικών συμβούλων του κ. Ρούσση καθώς και με τους διάφορους «ανεξάρτητους», για ακόμη μία χρονιά την καταψήφισαν.

Αποδεικνύεται ότι όλοι συμπορεύονται με την φορομπηχτική πολιτική της δημοτικής αρχής, και οι ενστάσεις τους περιορίζονται στο πως καλύτερα κάθε φορά θα εφαρμόζεται.  Όλοι τους συμφωνούν με την μετατροπή του δήμου σε επιχείρηση, που αντιμετωπίζει τους δημότες ως πελάτες για τις πανάκριβες υπηρεσίες που τους παρέχει.

Δύναμη υπεράσπισης των συμφερόντων του λαού της περιοχής στο δημοτικό συμβούλιο είναι η Λαϊκή Συσπείρωση. 

Με ακόμη μεγαλύτερη ένταση θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της δημοτικής αρχής και των συνοδοιπόρων της.

Γενάρης 2022,

Το γραφείο τύπου

www.lsoropou.wordpress.com

Facebook

Προηγούμενο
Επόμενο