16 Νοεμβρίου 2021

Λαϊκή Συσπείρωση: Στο πλευρό γονιών και εκπαιδευτικών του 1ου δημοτικού Σκάλας & Νέων Παλατίων


ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  ΩΡΩΠΟΥ:

Στο πλευρό των γονιών και των εκπαιδευτικών του 1ου δημοτικού σχολείου Σκάλας & Νέων Παλατίων

To "παρών" στην σημερινή κινητοποίηση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου δημοτικού σχολείου Σκάλας & Νέων Παλατιών Ωρωπού στην παραλία του Ωρωπού με την οποία γονείς και εκπαιδευτικοί διεκδικούν την επισκευή του κεντρικού κτιρίου του σχολείου, στο οποίο παρατηρείται καθίζηση, έδωσε κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Ωρωπού με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Βασίλη Γεωργόπουλο, ο οποίος δήλωσε:

«Είμαστε σήμερα εδώ για να εκφράσουμε την στήριξη μας στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, στα δίκαια αιτήματα τους.

Για την σημερινή πολύ επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο κεντρικό κτίριο του σχολείου, όπου παρατηρείται εκτεταμένη καθίζηση του εδάφους στο δυτικό τμήμα του με αποκολλήσεις και ρηγματώσεις τοίχων και παράλληλα ολόκληρα πλακόστρωτα τμήματα του προαυλίου χώρου του σχολείου έχουν κυριολεκτικά βουλιάξει, είναι υπεύθυνη η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας καθώς ενώ γνωρίζει ήδη από το 2019 την κατάσταση δεν έχει λάβει κανένα απολύτως μέτρο για την επισκευή και την αποκατάσταση του κτιρίου. 

Υπεύθυνη είναι και η δημοτική αρχή Ωρωπού η οποία ενώ είναι αρμόδια για την επισκευή και την συντήρηση των σχολικών κτιρίων δεν έχει πράξει τίποτα το ουσιαστικό για την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Χαρακτηριστικό της στάσης της δημοτικής αρχής Ωρωπού είναι ότι όχι μόνο δεν διαβεβαιώνει επίσημα τους γονείς για την ασφάλεια του κτιρίου αλλά και ότι την ίδια στιγμή δεν απαντάει στα συγκεκριμένα ερωτήματα που έχουμε καταθέσει από τον Αύγουστο ζητώντας παράλληλα την λήψη μέτρων για την αποκατάσταση των ζημιών.

Αποδεικνύεται ότι αυτό είναι το νέο σχολείο της «αγοράς», της «αξιολόγησης» και των «χορηγών»,  όπου κτίρια «βουλιάζουν» και μαθητές και εκπαιδευτικοί υποχρεούνται να μετακινούνται χιλιόμετρα σε άλλες σχολικές μονάδες για να διασφαλίσουν ότι δεν θα διακοπούν τα μαθήματα.

Τώρα να δοθούν χρήματα και να κινηθεί κάθε αρμόδιος φορέας ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές και να επανέλθει η ομαλή λειτουργία του σχολείου».

Νοέμβρης 2021,

Το γραφείο τύπου

www.lsoropou.wordpress.com

Facebook


Προηγούμενο
Επόμενο