28 Σεπτεμβρίου 2021

Γιορτή της ελευθερίας στα 200 χρόνια απο την επανάσταση του 1821 και βράβευση στο Δήμαρχο Ωρωπού απο το Μητροπολίτη Κύριλλο

Εξαιρετική βραδιά αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση απόλαυσε το κοινό στο οπτικό ακουστικό αφιέρωμα που διοργανώθηκε με επιτυχία στο Λύκειο Ωρωπού "Μίκης Θεοδωράκης" με διοργανώτρια την Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας Άμαρουσίου & Ωρωπού παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Κύριλλου και του δημάρχου Ωρωπού Γιώργου Γιασημάκη, εκπροσώπων του κλήρου, της δημοτικής αρχής, δημοτικών συμβούλων, εκπροσώπων της πολιτιστικής και εκπαιδευτικής κοινότητας και πλήθος κόσμου με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα.

Ο Σεβασμιότατος τίμησε τον Δήμαρχο Ωρωπού για την προσφορά του στον τόπο και τη φιλοξενία της εκδήλωσης όπως επίσης τον Διευθυντή του Λυκείου Ωρωπού "Μίκης Θεοδωράκης" και τους συντελεστές της εκδήλωσης.

Ο δήμαρχος Γιώργος Γιασημάκης είπε: "Ευχαριστώ που επιλέξατε τον Ωρωπό για αυτή την εκδήλωση και ευχαριστούμε τον κύριο Γκικάκη που ανέδειξε και φώτισε την άγνωστη αλλά σημαντική μάχη του Ωρωπού το καλοκαίρι του 1829. Όταν τελειώσει η πανδημία η μάχη αυτή θα γιορταστεί όπως της αξίζει. Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της όμορφης εκδήλωσης".

Ο απόστρατος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας ιστορικός συγγραφέας και ερευνητής Ιωάννης Γκικάκης έκανε συνοπτική παρουσίαση της μάχης του Ωρωπού.

Ιδιαίτερο χρώμα στην εκδήλωση έδωσαν οι παραστατικές αφηγήσεις της Μαίρης Κασαμπαλάκου σε κείμενα και μουσική επιμέλεια Ιωάννη Τούσια. Συμμετείχε παραδοσιακή ορχήστρα με τους Ιωάννη Μάνο, Παναγιώτη Σδούκο, Τιμολέων Ντέμο, Κώστα Χρυσικόπουλο, Ιωάννη Τούσια, Θανάση Λάκκα.

Εντυπωσιακά παραδοσιακά χορευτικά παρουσιάστηκαν από τους Συλλόγους Ι.Ν.Αγίας Μαρίνας Ωρωπού, Πολιτιστικό Εξωραιστικό Σύλλογο Νέας Πολιτείας Ωρωπού, Πολιτιστικό Σύλλογο "o Aσωπός", Πολιτιστικό Πνευματικό Όμιλο Ν.Παλατίων, Εργαστήρι Πολιτισμού Νέας Αρτάκης, Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Κρίτων και Σύλλογος Ποντίων "Ο Εύξεινος Πόντος".

* Στη φωτογραφία ο Μητροπολίτης Κύριλλος και ο δήμαρχος Ωρωπού

Φωτογραφίες - βίντεο: https://www.facebook.com/profile.php?id=100041796071486

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ωρωπού
Προηγούμενο
Επόμενο