27 Απριλίου 2021

Δήμος Ωρωπού: Δεύτερη συνεδρίαση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δεύτερη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωρωπού που συγκλήθηκε με πρωτοβουλία του δημάρχου Γιώργου Γιασημάκη με την συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών της Πυροσβεστικής, της ΕΛ.ΑΣ., του Λιμενικού, εκπροσώπων των Εθελοντικών Ομάδων Πυρόσβεσης του Δήμου Ωρωπού και της ηγεσίας της Πολιτικής Προστασίας και της Περιφέρειας Αττικής.


Κεντρικός ομιλητής ήταν Αντιστράτηγος - Υπαρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος ε. α. – Νομικός ειδικός συνεργάτης του Δήμου Ωρωπού για θέματα πυροπροστασίας Νικόλαος Γ. Διαμαντής ο οποίος παρουσίασε το πρόγραμμα «ΙΟΛΑΟΣ» για πρώτη φορά προσαρμοσμένο στις ανάγκες και στις ιδιαιτερότητες του Δήμου Ωρωπού που διαθέτει μεγάλες εκτάσεις πευκόφυτων και αγροτολιβαδικών περιοχών.

ΓΙΑΣΗΜΑΚΗΣ: «ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ»

Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης δήλωσε: «Για πρώτη φορά ο Δήμος μας έχει σχέδιο πυροπροστασίας. Στις δύσκολες ώρες δε μπορούμε να κάνουμε το κακό καλό αλλά σκοπός μας είναι να μην γίνει το κακό χειρότερο. Μετά από μεγάλη προετοιμασία των υπηρεσιών μας έχουμε στη διάθεση μας χάρτες και πλάνο δράσης προσαρμοσμένο για το Δήμο Ωρωπού το οποίο είναι στη διάθεση των υπευθύνων πυρόσβεσης. Είμαι ικανοποιημένος από το υψηλό επίπεδο της δεύτερης συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας πριν καν ανοίξει η αντιπυρική περίοδος. Από την 1η Μαΐου αρχίζει η αντιπυρική περίοδος και όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες θα έχουν σχέδιο δράσης πάντα με το γενικό πρόσταγμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας».

ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ: Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Ο Αντιστράτηγος - Υπαρχηγός Π.Σ. ε. α. – Νομικός Νικόλαος Γ. Διαμαντής δήλωσε: «Με το Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών του Δήμου Ωρωπού επιδιώκεται η άμεση και συντονισμένη απόκριση των εμπλεκόμενων φορέων σε τοπικό επίπεδο για την υποστήριξη του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος στην καταστολή των δασικών πυρκαγιών και για την αποτελεσματική αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών λόγω δασικών πυρκαγιών και την άμεση διαχείριση των συνεπειών τους.


Αρμοδιότητα του Δημάρχου είναι ο συντονισμός της διάθεσης των μέσων του Δήμου Ωρωπού για την υποστήριξη του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος. Ο ρόλος του Δήμου είναι υποστηρικτικός στην Πυροσβεστική. Το παρόν σχέδιο ενεργοποιείται και εφαρμόζεται σε καθημερινή βάση κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου (ή όταν αυτό απαιτείται εκτός της αντιπυρικής περιόδου) για την λήψη μέτρων και την υλοποίηση δράσεων:

Με το Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Εξ Αιτίας Δασικών Πυρκαγιών του Δήμου Ωρωπού επιδιώκεται η άμεση και συντονισμένη απόκριση των εμπλεκόμενων φορέων σε τοπικό επίπεδο.

Για την υποστήριξη του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος στην καταστολή των δασικών πυρκαγιών.

Για την αποτελεσματική αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών εξαιτίας δασικών πυρκαγιών και την άμεση διαχείριση των συνεπειών τους, δράσεις που αποβλέπουν στην προστασία της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών, καθώς και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των υποδομών της χώρας
Προϋπόθεση για την επίτευξη του σκοπού αυτού είναι η συνέργεια, η συνεργασία και η διαλειτουργικότητα των εμπλεκομένων Φορέων σε Τοπικό επίπεδο».


Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ωρωπού
Προηγούμενο
Επόμενο