2 Απριλίου 2021

Τι ζήτησε για τις Αφίδνες η βουλευτής Μαρία Απατζίδη



 Η Μαρία Απατζίδη, βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΜεΡΑ25, κατέθεσε στις 29/3/2021 ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη , για την ανάγκη  επίλυσης των προβλημάτων που άφησε η κακοκαιρία «Μήδεια» στην ευρύτερη περιοχή των Αφιδνών, όπως προκύπτει από ενυπόγραφη επιστολή 356 κατοίκων της περιοχής.

 Η βουλευτής σημείωσε ότι  οι κάτοικοι ζητούν:

  • · Να γίνει προμήθεια αυτόνομων γεννητριών, με αυτόματη μεταγωγή, για όλα τα αντλιοστάσια.
  • ·   Αδιάλειπτη παροχή  νερού με συνεχές γέμισμα των δεξαμενών, ειδικά κατά την θερινή αντιπυρική περίοδο.
  • ·  Συντήρηση και τακτικούς ελέγχους καλής λειτουργίας του όλου συστήματος, καθώς και την εγκατάσταση ασφαλισμένων δεξαμενών καυσίμων που δίνουν αυτονομία στις γεννήτριες τουλάχιστον 48 ωρών.
  • · Να ασφαλιστούν με πλήρη περίφραξη οι δεξαμενές, ώστε να μην υπάρχει εύκολη κακόβουλη πρόσβαση.
  • ·  Να εγκατασταθεί σύστημα συναγερμού και ολοκληρωμένης επιτήρησης με κάμερες για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων.

·         Να εκπονηθεί σαφές σχέδιο :

α. Για την διατήρηση ανοιχτού  του κεντρικού οδικού δικτύου της περιοχής καθώς και για πρόσβαση σε κρίσιμες υποδομές του οικισμού (πχ αντλιοστάσια).

β. Να προβλεφθεί, από το σχέδιο, ο αυστηρός έλεγχος της κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο, σε συγκεκριμένα σημεία, υπό έκτακτες συνθήκες.

γ. Να διατεθούν από την Δ.Κ.Α. σήματα μόνιμου κατοίκου για τα αυτοκίνητα των κατοίκων, που θα επιτρέπουν τον ευκολότερο έλεγχο από τις αρμόδιες υπηρεσίες καθώς και την απρόσκοπτη διέλευση των κατοίκων από τα σημεία ελέγχου.

δ. Να  διαμορφωθούν χώροι στάθμευσης στη λίμνη και να γίνεται απαγόρευση στάθμευσης πάνω στο δρόμο και μπροστά στη λίμνη τα ΣΚ και τις αργίες, για την αποφυγή εγκλωβισμού σε περίπτωση φωτιάς ή χιονόπτωσης. Ανάλογη ρύθμιση και για το τμήμα του δρόμου πλησίον της επιχείρησης Λακκαγκίνη, όπου σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο και τις αργίες δημιουργείται επίσης μεγάλο πρόβλημα με κίνδυνο σε ανθρώπινες ζωές.

ε. Να δρομολογηθεί η διάνοιξη και ασφαλτόστρωση της εξόδου από τη Ρέρας κάτι που θα βελτιώσει την ζωή των κατοίκων αλλά και θα δημιουργήσει ουσιαστική δυνατότητα εισόδου και εξόδου σε κάθε περίπτωση σοβαρού κινδύνου.

στ. Να απομακρυνθούν γρήγορα, ετοιμόρροποι και κομμένοι κορμοί καθώς και κλάρες δένδρων από τα πλαϊνά των δρόμων και τα πλησίον πρανή. Είναι άμεσος ο κίνδυνος ατυχημάτων   και  πυρκαγιάς.

ζ. Να επισκευαστούν το συντομότερο δυνατό οι δρόμοι του οικισμού που υπέστησαν σοβαρές ζημιές από την πρόσφατη κακοκαιρία και από την εντατική χρήση βαρέων εκχιονιστικών μηχανημάτων.

η. Να επισκευαστεί (κρύσταλλα, πόρτα κλπ) και να ασφαλιστεί, όπως έχει προταθεί παραπάνω για τις δεξαμενές (περίφραξη, συναγερμό, κάμερα) το πυροφυλάκιο στην θέση Μπελέτσι, που υφίσταται συνεχείς βανδαλισμούς και καθίσταται έτσι αδύνατη η ζωτικής σημασίας χρήση του για όλο το δήμο και για όλη την Αττική.

θ. Να υπάρξουν ενέργειες για τακτική και ολοκληρωμένη παρακολούθηση της επικίνδυνης βλάστησης (δένδρα και κλαδιά) τα οποία υπάρχει περίπτωση να προκαλέσουν προβλήματα σε περιπτώσεις ανεμοθύελλας, χιονόπτωσης, σπινθηρισμών και να απομακρύνονται εγκαίρως δύο φορές κάθε χρόνο (Άνοιξη και Φθινόπωρο).

Η βουλευτής κατέληξε ρωτώντας τους Υπουργούς   τι απαντούν στην επιστολή των κατοίκων και πώς προτίθενται να επιλύσουν τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή των Αφιδνών.

Από το Γραφείο Τύπου



Προηγούμενο
Επόμενο