1 Απριλίου 2021

Κάλεσμα για την Παιδεία και την Υγεία στο λιμάνι του Ωρωπού

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΖΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 11 Π.Μ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΩΡΩΠΟΥ (ΠΡΟΒΛΗΤΑ FERRY BOAT)
Συνάδελφοι, αγαπητοί γονείς, εργαζόμενοι,
στον έναν χρόνο της πανδημίας η κυβέρνηση της ΝΔ, «πιάνοντας το νήμα» από το σημείο που το άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ANEΛ, έχει αφήσει γυμνό το δημόσιο σύστημα Υγείας, αδύναμο να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της πανδημίας, μετατρέποντας το σε σύστημα της «μίας νόσου».
Τα κέντρα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας παραμένουν χωρίς εξοπλισμό και υποστελεχωμένα, αδυνατώντας να καλύψουν τις ανάγκες των οικογενειών μας. Την ίδια στιγμή, ο ιδιωτικός τομέας Υγείας θησαυρίζει.
Η κυβέρνηση αξιοποιώντας την πανδημία, φορτώνει τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στις πλάτες του λαού και των εργαζομένων, για να ενισχύσει τα κέρδη των μεγαλόσχημων.
Χιλιάδες είναι άνεργοι ή σε αναστολή εργασίας και έχουν δεχθεί ισχυρό πλήγμα στο εισόδημά τους. Χιλιάδες εργαζόμενοι συνεχίζουν να δουλεύουν κακοπληρωμένοι, με απάνθρωπα ωράρια, χωρίς μέτρα προστασίας και με την εργοδοτική τρομοκρατία να χτυπά κόκκινο.
Η Κυβέρνηση ανοιγοκλείνει τα σχολεία, γιατί δε θέλει να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα εκπαιδευτικών, μαθητών, και γονέων.
Θεωρεί ότι κοστίζουν ενώ την ίδια στιγμή χαρίζει απλόχερα δισεκατομμύρια στους καναλάρχες και κλινικάρχες.
Η αντιλαϊκή πολιτική βαδίζει χέρι-χέρι με την κρατική βία, γι’ αυτό και δυναμώνει η καταστολή στους χώρους δουλειάς, στα Πανεπιστήμια και στις γειτονιές. Στις γειτονιές παρελαύνουν πάνοπλες ομάδες καταστολής (ΔΕΛΤΑ, ΔΙΑΣ, ΜΑΤ, «Αύρες» κ.λπ.) που χτυπούν, προπηλακίζουν εργαζόμενους και νεολαία, όπως στη Νέα Σμύρνη.
Αγαπητοί γονείς, εν μέσω έξαρσης της πανδημίας, ενώ η ανάγκη για καθαριότητα και απολύμανση στις σχολικές μονάδες γίνεται πιο επιτακτική, ο Δήμος Ωρωπού προχώρησε στην απόλυση προσωπικού καθαριότητας, (19 καθαρίστριες), επειδή έληξε η σύμβαση εργασίας!!!
Τονίζουμε ότι τα σχολεία μπορεί να είναι κλειστά, όμως οι εκπαιδευτικοί χρησιμοποιούν τις σχολικές μονάδες σε καθημερινή βάση (εγγραφές μαθητών, εξ αποστάσεως εκπαίδευση κλπ).
Επίσης, σημειώνουμε ότι στον Δήμο Ωρωπού την καθαριότητα των 41 σχολικών μονάδων κάλυπταν 54 καθαρίστριες ( συμπεριλαμβάνοντας και τις 19 που απολύθηκαν). Τα νούμερα είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας ότι τα σχολεία (και όταν ήταν ανοιχτά για τους μαθητές) λειτουργούσαν με ελλιπέστατο προσωπικό.
Αξίζει να τονίσουμε για άλλη μια φορά το γεγονός ότι το ωράριο των 6 ½ ωρών δεν καλύπτει τις ανάγκες του πρωινού και του ολοήμερου προγράμματος.
Αγανάκτηση προκαλεί η περίπτωση του Ειδικού Σχολείου Ωρωπού (με τις αυξημένες ανάγκες για καθαριότητα λόγω της ιδιαιτερότητας του μαθητικού πληθυσμού) που μοιράζονταν μια καθαρίστρια με το νηπιαγωγείο Χαλκουτσίου, όταν τα σχολεία λειτουργούν κανονικά!!! Με άλλα λόγια είχε καθαρίστρια για 3 ώρες ημερησίως!!!
Η απόλυση προσωπικού καθαριότητας έρχεται να προστεθεί στην εγκληματική ολιγωρία που επιδεικνύουν Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας, αφού για άλλη μια φορά επιλέγουν να κρατούν τα σχολεία κλειστά, γιατί αρνούνται να πάρουν ουσιαστικά μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.
Είναι εξοργιστικό το γεγονός ότι η κυβέρνηση, από την έναρξη της πανδημίας πριν έναν χρόνο, αντί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες και να προχωρήσει στους αναγκαίους διορισμούς σε μόνιμο, επαρκές και πλήρους ωραρίου προσωπικό καθαριότητας ή έστω να έχει τροποποιήσει το υπάρχον νομικό πλαίσιο για την απρόσκοπτη ανανέωση των συμβάσεων, επιλέγει προκλητικά να ψηφίζει μια σειρά αντιεκπαιδευτικών και αντι – εργατικών μέτρων!
Είναι τεράστιες οι ευθύνες και της Δημοτικής Αρχής που δεν κινητοποιήθηκε εγκαίρως, ώστε να διασφαλίσει το αναγκαίο προσωπικό καθαριότητας, δεδομένου ότι στα μέσα της σχολικής χρονιάς θα έληγε η σύμβαση εργασίας μεγάλου αριθμού προσωπικού καθαριότητας στην Πρωτοβάθμια.
Την ίδια στιγμή σε όλο το δήμο Ωρωπού οι δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας είναι υποτυπώδεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά και την ανάδειξη του Κέντρου Υγείας Καπανδριτίου σε εμβολιαστικό κέντρο Covid-19, περιορίστηκαν σε σημαντικό βαθμό οι παροχές υγειονομικής περίθαλψης και φροντίδας σε όλες τις κοινότητες του δήμου, γεγονός που θέτει σε μεγάλο κίνδυνο την υγεία των κατοίκων στην περιοχή.
Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη των καθαριστριών/ών και την κάλυψη όλων των αναγκών των σχολείων σε υγειονομικό υλικό. Τα όποια ημίμετρα σε καμιά περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στα μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ για καθαρισμό αιθουσών, επιφανειών και εξοπλισμού μετά από κάθε χρήση!!!
ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 11 Π.Μ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΩΡΩΠΟΥ (ΠΡΟΒΛΗΤΑ FERRY BOAT)
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
• Αραίωση των μαθητών στις τάξεις, αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων χώρων και αιθουσών.
• Άμεσα και δωρεάν τεστ Covid -19 για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Μέτρα για την ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων.
• Διορισμό εκπαιδευτικών.
• Διορισμό μόνιμου και επαρκούς προσωπικού καθαριότητας για τα σχολεία.
• Αύξηση των δρομολογίων των σχολικών λεωφορείων για την αποτροπή υπερμετάδοσης της πανδημίας.
ΥΓΕΙΑ
• Τώρα επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.
• Μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας.
• Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
• Άμεσες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στο Κ.Υ Καπανδριτίου, στο ιατρείο της Σκάλας Ωρωπού και σε όλες τις κοινότητες του δήμου Ωρωπού.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΄΄Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ΄΄
ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ (ΟΓΕ)
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ-ΕΦΚΑ ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ου Δ. Σ ΣΚ. ΩΡΩΠΟΥ & Ν.ΠΑΛΑΤΙΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΧΑΛΚΟΥΤΣΙΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΧΑΛΚΟΥΤΣΙΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΄΄ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ ΧΑΛΚΟΥΤΣΙΟΥ΄΄
ΟΙ ΕΚΠ/ΚΟΙ & ΤΟ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΡΩΠΟΥ
Προηγούμενο
Επόμενο