9 Μαρτίου 2021

Η Παράταξη "Πρώτα ο Δημότης" για το Τεχνικό πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του Δήμου

 

Δελτίο Τύπου

Στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 3ης Μαρτίου 2021, η οποία διεξήχθη με τηλεδιάσκεψη και με χαρακτηριστική ανούσια καθυστέρηση, συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν τα κορυφαία θέματα που χαρακτηρίζουν κάθε Δημοτική Αρχή, για την ανάπτυξη και τη λειτουργία του Δήμου, με τίτλο:
1. «Κατάρτιση Τεχνικού Προγράμματος εκτελεστέων έργων έτους 2021»,
2. «Προϋπολογισμός Εσόδων-Εξόδων του Δήμου Ωρωπού, οικονομικού έτους 2021».
Σημειωτέον, πως όλοι οι Δήμοι έχουν εγκρίνει και τα δυο θέματα από τις 31.12.2020, κατατάσσοντας τον Δήμο Ωρωπού στους τελευταίους της χώρας μας.
Ενώ υποτίθεται πως διοικούν ήδη ενάμιση χρόνο έως σήμερα, το Τεχνικό Πρόγραμμα που μας κατέθεσαν προς ψήφιση ήταν αυτούσιο από την προηγούμενη Διοίκηση, δίχως κανένα σχέδιο συνέχισης της αναπτυξιακής πορείας των τελευταίων πέντε ετών και χωρίς νέες προτάσεις από πλευράς της Δημοτικής Αρχής. Ένα Τεχνικό Πρόγραμμα, του οποίου ο κεντρικός άξονας σε ποσοστό 90% στηρίχτηκε σε όλα τα συνεχιζόμενα αλλά και ενταγμένα έργα της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, που εμπνεύστηκε και πραγματοποίησε η Διοίκηση της παράταξής μας. Ένα τεχνικό πρόγραμμα της τάξεως των 11.000.000 € περίπου, εκ των οποίων τα 10.000.000€ είναι από έργα της πενταετούς θητείας μας.
Η παράταξή μας «Πρώτα ο Δημότης», κατέθεσε τις προτάσεις της και ψήφισε «ΝΑΙ» στην κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος, αφού πρόκειται για ένα Τεχνικό Πρόγραμμα του επικεφαλής και προηγούμενου Δημάρχου, κ. Θωμά Ρούσση και του Συνδυασμού του. Προτάσεις που αποτέλεσαν τη συνέχεια της πενταετούς διοίκησης και στηρίχτηκαν στην ισομερή ανάπτυξη σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Ωρωπού, με κύρια έμφαση σε έργα υποδομής και κοινής ωφέλειας για όλους τους Δημότες μας. Χωρίς διακρίσεις, χωρίς αποκλεισμούς και κυρίως σε έργα που για χρόνια είχαν βαλτώσει για λόγους μικροπολιτικής σκοπιμότητας όπως π.χ: (Βιολογικοί Καθαρισμοί, έργα όμβριων, Υδρεύσεις… και άλλα….)
Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή του κ. Γιασημάκη, όταν βρίσκονταν στα έδρανα της Αντιπολίτευσης δεν κατανόησε, δεν στήριξε και δεν ψήφισε ποτέ αυτά τα έργα, προσπαθώντας να βάζει συνεχώς εμπόδια στην έναρξη και την υλοποίησή τους, με καταγγελίες προς κάθε κατεύθυνση και κάθε εποπτική αρχή. Με το ίδιο θράσος, υποκριτικά φώναζαν προεκλογικά, ότι δεν έγιναν έργα κατά την πενταετία της Διοίκησης Ρούσση και έρχονται σήμερα από τη θέση της Δημοτικής Αρχής, να προσπαθούν να οικειοποιηθούν, να φωτογραφίζονται και να υιοθετούν τελικά τα έργα της προηγούμενης διοίκησης, αναπτύσσοντας και χτίζοντας όλο το Τεχνικό Πρόγραμμα πάνω σε αυτά, που μέχρι πρότινος κατέκριναν, απέρριπταν και δεν ψήφισαν ποτέ!
Όσον αφορά τον Προϋπολογισμό, αυτός δεν εγκρίθηκε από το Παρατηρητήριο του Υπουργείου Εσωτερικών, αφού γνωμοδότησε αρνητικά για την έγκριση του σχεδίου του Προϋπολογισμού ,το οποίο δεν τήρησε τις οδηγίες που δόθηκαν για την σύνταξή του. Το Παρατηρητήριο κρίνει ότι ο συγκεκριμένος Προϋπολογισμός του Δήμου μας για το έτος 2021 είναι πλασματικός και μη ρεαλιστικός, βασισμένος στην υπέρογκη αύξηση των δημοτικών τελών που ισχύει από πέρσι στην Δ.Ε. Αυλώνα και στην Δ.Ε. Αφιδνών. Αποφάσεις που πέρσι, δεσμεύτηκε προσωπικά ο σημερινός Δήμαρχος πως θα είναι προσωρινές και λήφθηκαν κάτω από τεράστιες αντιρρήσεις ακόμα και από τα στελέχη του, για τους λόγους των «άδειων ταμείων» όπως επικαλείτο πως «ανακάλυψε» και παρέλαβε, άλλα ποτέ δεν κατάφερε να αποδείξει. Ανακόλουθος, για άλλη μια φορά, συνεχίζει να απομυζά και αυτή την χρονιά όλους τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στα όρια του Δήμου μας.
Ένα κραυγαλέο παράδειγμα ασάφειας, αναξιοπιστίας, τυχαίας και ευκαιριακής αντιμετώπισης των ζητημάτων υψίστης σημασίας και πλήρης απουσία χάραξης πολιτικής και χαρακτήρα της Δημοτικής Αρχής καθώς και προσωπικά του Δημάρχου Ωρωπού!
Ένας Προϋπολογισμός, που επί της ουσίας στηρίζεται στις απευθείας αναθέσεις από τον σημερινό Δήμαρχο, για τις οποίες δήλωνε δημόσια στα προεκλογικά μπαλκόνια, ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσει, και που τελικά παγίωσε με τον χειρότερο τρόπο κατά την 18μηνη θητεία του και συνεχίζει ακάθεκτος, με τις προθέσεις του ιδίου αλλά και των στελεχών του, καθώς έχουν υπολογιστεί περίπου 55 κωδικοί αριθμοί ποσού 24.800 ευρώ. Χρήματα τα οποία θα δοθούν στους γνωστούς ημετέρους, σε προμηθευτές και εργολάβους της αρεσκείας του, με τις «γνωστές σχέσεις» και «εξαρτήσεις» από τον κ. Γιασημάκη.
Για μία ακόμα φορά, ο σημερινός Δήμαρχος φαίνεται αμετροεπής, φάσκοντας και αντιφάσκοντας, όπως τον χαρακτήρισε η πολιτική του πορεία έως σήμερα και αυτοαναιρώντας όλα όσα υποστήριζε με πάθος από τη θέση της Αντιπολίτευσης. Για όλα όσα κατηγορούσε τη Δημοτική Αρχή του κ.Θωμά Ρούσση ότι έπραττε ως «παράνομα και παράτυπα», έρχεται σήμερα να τα εφαρμόζει απροκάλυπτα και με περισσό θράσος, έχοντας την πλάνη ότι οι Δημότες του Ωρωπού έχουν ξεχάσει τις δημόσιες φανφάρες που ξεστόμιζε, μόλις λίγους μήνες πριν!
Η παράταξή μας δε συμφωνεί και δεν υιοθετεί σε καμία περίπτωση αυτές τις τακτικές για χάρη της μικροπολιτικής. Σε αντίθεση με την ανάλγητη και καταδικαστική για το Δήμο αντιπολιτευτική στάση του κ. Γιασημάκη, που δεν ψήφισε ποτέ κανένα Τεχνικό Πρόγραμμα και κανένα Προϋπολογισμό, ούτε καν τις αναμορφώσεις αυτού.
Η παράταξή μας, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους Δημότες, όπως έβαλε τις βάσεις και ξεκίνησε αυτά τα έργα, έτσι θα στηρίξει και την υλοποίησή τους. Στόχος μας ήταν, είναι και θα είναι να πραγματοποιηθεί το τεχνικό μας σχέδιο και να συνεχιστεί η αναπτυξιακή πορεία του Δήμου μας. Θα πρέπει επίσης, να δούμε τη νέα Δημοτική Αρχή να ξεκινήσει επιτέλους να εργάζεται σκληρά, γιατί δυστυχώς, η παρουσία της εδώ και ενάμιση χρόνο της Διοίκησής της, είναι παντελώς ανύπαρκτη.
Θα είμαστε εδώ με αίσθημα ευθύνης, με ωριμότητα και λογική, να ελέγχουμε, να προτείνουμε να τροποποιούμε παραλείψεις και παρατυπίες θέτοντας τις σωστές βάσεις και κάνοντας ότι είναι δυνατόν για να προχωρήσει μπροστά ο τόπος μας, χωρίς καμιά αντιπολιτευτική διάθεση.
Από το Γραφείο Τύπου
του Συνδυασμού
«Πρώτα Ο Δημότης»
Προηγούμενο
Επόμενο