26 Φεβρουαρίου 2021

Οι λόγοι παραίτησης του Φώτη Χρυσούλα. Τι αναφέρει στην Επιστολή του

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην Επιστολή παραίτησής του που μας κοινοποιήθηκε  ο μέχρι χθες Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Αθλητικών και Τεχνικών έργων Καπανδριτίου - Πολυδενδρίου  και νυν ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Φώτης Χρυσούλας δέχτηκε τη θέση του αντιδημάρχου πριν από 9 μήνες ύστερα από πρόταση του Δημάρχου και ισχυρές παροτρύνσεις των συνεργατών του κ. Γιασημάκη. Βασικό κίνητρο του κ. Χρυσούλα να συμμετέχει στα κοινά και να δεχτεί την θέση του Αντιδημάρχου είναι η θέληση να προσφέρει και να φανεί χρήσιμος στους συμπολίτες και στον τόπο αλλάζοντας τα κακώς κείμενα με νέες ιδέες και λύσεις ώστε να πάρει ο Δήμος Ωρωπού τη θέση που του αξίζει, κάτι που έπραξε  με προσωπικό και οικονομικό κόστος. Ο Φώτης Χρυσούλας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, πίστεψε στη συλλογικότητα και τη συνεργασία μεταξύ  των  στελεχών της δημοτικής αρχής και έδειξε εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Δημάρχου αλλά και στους συναδέλφους του δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους της παράταξης "Συνεργασία Ευθύνης" από το Καπανδρίτι, πιστεύοντας στην αρμονική συνεργασία. 

Ο κ. Χρυσούλας στην επιστολή του αναφέρει πως πολύ σύντομα αντελήφθη αλλόκοτες συμπεριφορές από την πλευρά στελεχών της δημοτικής αρχής και πως όλες οι αποφάσεις παίρνονται από μία κλειστή ομάδα η οποία αποφασίζει σχεδόν για τα πάντα.  Ο Φώτης Χρυσούλας, όπως αναφέρει, αυτούς τους 9 μήνες εργάστηκε κάτω από αντίξοες συνθήκες αφού δεν είχε πρόσβαση ούτε καν στο Γραφείο του Δημάρχου γιατί δεν προβλέπεται πρόσβαση για ΑΜΕΑ. Επίσης, δεν του είχε παραχωρηθεί ούτε καν ισόγειο γραφείο για να μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του. Αναφέρει πως δεν είχε καμία ενημέρωση από τον τοπικό Αντιδήμαρχο κ. Τρομπούκη για τα θέματα της αρμοδιότητάς του, δηλαδή για τα τεχνικά έργα Καπανδριτίου - Πολυδενδρίου. Ενώ, οι διαβεβαιώσεις του Δημάρχου για εξομάλυνση της κατάστασης δεν υλοποιήθηκαν ποτέ. Αναφέρθηκε, επίσης, σε αναντιστοιχία λόγων και πράξεων, σε συγκεντρωτισμό και σε αδυναμία εποικοδομητικής επικοινωνίας για την επίλυση των προβλημάτων. Δεν είχε ενημέρωση και δεν του επέτρεπαν να συμμετέχει στη λήψη σημαντικών αποφάσεων της αρμοδιότητάς του, με αποτέλεσμα πολύ συχνά να ενημερώνεται από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για σοβαρά θέματα του Καπανδριτίου. Παράλληλα, έχει αποστείλει πλήθος από αναπάντητα έγγραφα τα οποία περιγράφουν προβλήματα του τόπου

Ο κ. Χρυσούλας κλείνει την μακροσκελή Επιστολή παραίτησής του ως εξής:

Η στάση σας και η στάση των επιλεγμένων ατόμων σε νευραλγικές θέσεις του Δήμου αποτελεί για εμένα αποτρεπτικό παράγοντα για περαιτέρω συνεργασία. Βασική προϋπόθεση αποτελούσε η απόλυτη συνοχή και λειτουργία σαν ομάδα. Αρνούμαι να παίξω το ρόλο ενός παθητικού δέκτη διότι αυτό ταυτίζεται με ανεύθυνη πράξη.

Επειδή λειτουργώ με κανόνες πολιτικού πολιτισμού και επειδή έγινα αποδέκτης ανεξήγητων συμπεριφορών από εκλεγμένους της παράταξής σας για τις οποίες σας έχω εκφράσει  επανειλημμένα την δυσαρέσκειά μου χωρίς να έχω λάβει απαντήσεις είμαι υποχρεωμένος να υποβάλω την παραίτησή μου από την θέση του αντιδημάρχου Αγροτικής Ανάπτυξης Αθλητικών και Τεχνικών Έργων και να την θέσω  στην διάθεσή σας δεχόμενος την διάσταση απόψεων και αντιλήψεων που έχουμε όσον αφορά την διαχείριση των δημοτικών θεμάτων.

 Σας γνωρίζω ότι από την εξίσου τιμητική θέση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου θα αγωνιστώ για την καλύτερη ποιότητα ζωής στο τόπο μας όπως αυτή αξίζει στους δημότες μας.

Ευχαριστώ  όλους τους υπαλλήλους του Δήμου για την άψογη συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα, τους δημοτικούς συμβούλους που συνεργαστήκαμε και εσάς για την «όποια» συνεργασία".

Προηγούμενο
Επόμενο