17 Φεβρουαρίου 2021

Γιώργος Γιασημάκης στην ΕΡΤ: Στο Δήμο Ωρωπού τα μεγαλύτερα προβλήματα. Απερίγραπτη κατάσταση


ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΣΗΜΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ1: 
«Στο Δήμο Ωρωπού έχουμε τα μεγαλύτερα προβλήματα - Η κατάσταση είναι απερίγραπτη - Το 80% του Δήμου δεν έχει ούτε νερό»

Τη σοβαρότητα της κατάστασης στο Δήμο Ωρωπού παρουσίασε ο δήμαρχος Γιώργος Γιασημάκης σε συνέντευξη του στη Δημόσια Τηλεόραση (ΕΡΤ1) το πρωί της Τετάρτης (17/2). Έκανε έκκληση για αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης τονίζοντας πως για 48 ώρες οι περισσότερες περιοχές του Δήμου δεν έχουν ρεύμα και το 80% δεν έχει ούτε νερό:

«Εχουμε περίπου το 80% του δήμου μας χωρίς νερό. Επισης έχουμε την Ιπποκράτειο Πολιτεία, τις Αφίδνες, τη Μαλακάσα, το Πολυδένδρι και μέρος του Καπανδριτίου χωρίς ρεύμα.
»Μας λένε συνεχώς από τον ΔΕΔΔΗΕ πως είναι σε βλάβες. Ενα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι με τις γεωτρήσεις της Μαυροσουβάλας διότι από εκεί υδρεύεται το 80% του Δήμου μας.

»Από τη Δευτέρα το πρωί δεν έχει ρεύμα το αντλιοστάσιο. Εχουμε κάνει διανοίξεις τρεις φορές. Πήγαμε και χθες και τους ανοίξαμε δρόμο 3-4 χιλιόμετρα μέσα στο βουνό με ένα μέτρο χιόνι για να δώσουν ρεύμα και δεν τα κατάφεραν. Εφυγαν χθες το βράδυ και περιμένουμε σήμερα το πρωί να ξαναπάνε. Η κατάσταση είναι απερίγραπτη.

»Η συγκοινωνία δεν έκλεισε στο Δήμο μας παρά το κλείσιμο της Εθνικής Οδού και το μεγάλο όγκο του χιονιού. Με μεγάλες προσπάθειες κρατήσαμε τους δρόμους ανοικτούς και ειδικά τον παράδρομο της Εθνικής Οδού. Δεν έκλεισαν οι κεντρικοί δρόμοι ούτε μία στιγμή. Χωρίς νερό είμαστε από τη Δευτέρα το μεσημέρι.

»Χωρίς ρεύμα είμαστε δύο 24ωρα. Αν δεν δοθεί ρεύμα στις γεωτρήσεις της Μαυροσουβάλας δε μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε. Δεν υπάρχουν γεννήτριες της ΕΥΔΑΠ στη Μαυροσουβάλα. Δε γίνονται αυτά τα πράγματα...

»Τα χιόνια δε σταμάτησαν στο Διόνυσο. Κατέβηκαν μέχρι τον Ωρωπό. Μην επικεντρώνεται τα προβλήματα μόνο εκεί. Είναι μεγάλα τα προβλήματα και εκεί αλλά εδώ τα προβλήματα είναι μεγαλύτερα».


Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Ωρωπού


Προηγούμενο
Επόμενο