13 Φεβρουαρίου 2021

Ο Γ. Μπουλέκος καταγγέλλει παρεμβάσεις στον χώρο των Φυλακών Ωρωπού

Ο συμπολίτης μας από το Καπανδρίτι Γιάννης Μπουλέκος απέστειλε καταγγελία στην Εφορία Νεότερων Μνημείων Ανατολικής Αττικής και στο Υπουργείο Πολιτισμού με αφορμή τον στολισμό του περιβάλλοντος χώρου των Φυλακών ενόψει της εορτής των ερωτευμένων. Παρακάτω η επιστολή όπως μας εστάλη από τον κ. Μπουλέκο για δημοσίευση: 

"Τις τελευταίες μέρες ο Δήμος Ωρωπού και το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Ωρωπού έχουν προβεί σε παρεμβάσεις στον Περιβάλλοντα Χώρο των Φυλακών Ωρωπού (μνημείο νεότερης πολιτιστικής κληρονομιάς) οι οποίες αντιβαίνουν των αρχαιολογικό νόμο αλλά και την σύμβαση παραχώρησης των χώρων των Φυλακών στον Δήμο Ωρωπού.

Τονίζοντας πως ο χώρος των πρώην Φυλακών Ωρωπού έχουν καταγραφεί στη συλλογική  μνήμη, όχι μόνο ως σύμβολο, όχι μόνο ως κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας του τόπου, μα κυρίως σαν πηγή έμπνευσης για τους αγώνες που δίνονται και θα δοθούν για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για την ουσιαστική λευτεριά, τη δικαιοσύνη, την αξιοπρέπεια.

Ο Δήμος Ωρωπού και το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος, έχουν κάνει παρεμβάσεις στον χώρο εν όψη μίας εμπορικής και όχι πολιτιστικής γιορτής, οι οποίες δεν  συνάδουν με την πολιτιστική κληρονομία του χώρου (επισυναπτόμενες φωτογραφίες), παράλληλα δεν συνάδουν με την σύμβαση παραχώρησης του χώρου στον Δήμο Ωρωπού για την δημιουργία ιδρύματος Πολιτισμού και Δημοκρατίας

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ με την παρούσα και σας ΚΑΛΩ άμεσα να προβείτε στις εκ νόμου προβλεπόμενες ενέργειες ώστε ο Δήμος Ωρωπού και το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος να αποκαταστήσουν άμεσα των χώρο

Ο Υπογράφων Μπουλέκος Ιωάννης"
Προηγούμενο
Επόμενο