2 Δεκεμβρίου 2020

"Επικοινωνιακή φούσκα η μετατροπή του ΚΥ Καπανδριτίου σε Κέντρο Αναφοράς COVID - 19"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην πρόσφατη επίσκεψή μας στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου, διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν σοβαρότατες ελλείψεις υγειονομικού προσωπικού και ακούσαμε του γιατρούς να μας καταθέτουν την αγωνία τους σε σχέση με την εύρυθμη 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας. Αμέσως καταθέσαμε ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό με την οποία ζητήσαμε κατ’ αρχήν την άμεση στήριξη σε ιατρικό προσωπικό και κατόπιν, αφού στελεχωθεί, το ΚΥ να μετατραπεί και σε κέντρο αναφοράς COVID - 19.

Ακολούθησε κοινοβουλευτική σιωπή αλλά ταυτόχρονα και μια ευφάνταστη επικοινωνιακή εκστρατεία από στελέχη και βουλευτές της Κυβέρνησης για την μετατροπή του ΚΥ Καπανδριτίου σε κέντρο αναφοράς, με αποκορύφωμα κοινό Δελτίο Τύπου του διοικητή της 1ης ΥΠΕ μαζί με Βουλευτή της ΝΔ, στο οποίο ανακοινώθηκε πως από τα τέλη Νοεμβρίου το ΚΥ θα λειτουργεί και ως κέντρο αναφοράς.

Σήμερα 2 Δεκεμβρίου, σε νέα επικοινωνία μας με στελέχη του ΚΥ ενημερωθήκαμε πως είναι πρακτικά αδύνατο το ΚΥ να λειτουργήσει ως κέντρο αναφοράς υπό τις υπάρχουσες συνθήκες. Η συγκεκριμένη δομή είναι υποστελεχωμένη και η 24ωρη λειτουργία της εξυπηρετείται ακόμα μόνο χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του υγειονομικού προσωπικού. Αυτό συμβαίνει διότι πλέον υπάρχουν μόνο δύο Γενικοί Ιατροί και δεν έχουν γίνει προσλήψεις επικουρικών ιατρών. Με έγγραφο του ΚΥ, από τον Σεπτέμβριο του 2020, προς την Διοίκηση της ΥΠΕ και τον Δήμο Ωρωπού ζητείται η εγκατάσταση συγκεκριμένου iso box για να μπορέσει να λειτουργήσει ως κέντρο αναφοράς covid - 19. Όμως μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία απάντηση και, παρ’ όλο που έχει ξεκινήσει η προμήθεια των απαραίτητων τεστ, δεν έχουν γίνει προσλήψεις ιατρών για να εξυπηρετήσουν την λειτουργία του ΚΥ ως κέντρου αναφοράς ενώ η διοίκηση της ΥΠΕ ζητά από το ήδη υπάρχον προσωπικό να εξυπηρετήσει τις εφημερίες και του κέντρου αναφοράς. Απαίτηση προφανώς αδύνατη.

Ζητούμε άμεσα από το Υπουργείο Υγείας και την διοίκηση της 1ης ΥΠΕ να σταματήσουν τις επικοινωνιακές φιέστες και να στηρίξουν στην πράξη την Πρωτοβάθμια Υγεία με προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού. Η μέθοδος του επικοινωνιακού βομβαρδισμού καταρρέει αμέσως όχι μόνο στο Καπανδρίτι αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα μόλις κάποιος προσπαθήσει να κάνει μοριακό τεστ με 40 ευρώ και rapid test με 10, που ακόμα δεν υπάρχουν. Μια φούσκα είναι, μια φούσκα επικίνδυνη για όλο τον πληθυσμό.

Πάνος Σκουρολιάκος

Βουλευτής Ανατολικής Αττικής

αν. Τομεάρχης Πολιτισμού



Προηγούμενο
Επόμενο