9 Νοεμβρίου 2020

Mε κατεπείγουσες απευθείας αναθέσεις επισκευάζονται αντλιοστάσια του Δήμου Ωρωπού

φωτό αρχείου

Στη διαδικασία των απευθείας κατεπειγουσών αναθέσεων προχωρεί η Δημοτική Αρχή προκειμένου να επισκευαστούν αντλιοστάσια στα πλαίσια της λειτουργίας του δικτύου ύδρευσης του Δήμου. Η διαδικασία αυτή δεν απαιτεί πρότερη μελέτη ή διαγωνισμό, υλοποιείται με διαδικασίες fast track και καλύπτεται από το άρθρο 158  του νόμου Ν.3463/2006.
Προεκλογικά, στις 23 Αυγούστου του 2017,  από την θέση της Αντιπολίτευσης, ο νυν δήμαρχος κύριος Γιασημάκης τόνιζε μεταξύ άλλων καταγγέλλοντας την προηγούμενη διοίκηση:  "...ότι δεν λειτουργούν οι γεωτρήσεις της Μαυροσουβάλας παρά τα μεγάλα ποσά που έχουν εγκριθεί και μάλιστα με απευθείας αναθέσεις και διαδικασίες κατεπείγοντος. Οι μέχρι σήμερα διαβεβαιώσεις του κ. Ρούσση ότι από την λειτουργία των γεωτρήσεων ο Δήμος εξοικονομεί χρήματα, αποδεικνύονται περίτρανα ότι ήταν λόγια του αέρα και δικαιολογίες για τις απευθείας αναθέσεις μεγάλων ποσών και μάλιστα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος".
 Τον Οκτώβριο του 2019 σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε Κέντρο της παραλίας με θέμα την οικονομική κατάσταση του Δήμου, ο Δήμαρχος ανέφερε πως κ
ατά τη διάρκεια της θητείας του κ. Ρούσση δόθηκαν με απευθείας αναθέσεις στον ίδιο προμηθευτή (κάνοντας κατάτμηση) 1.127.000 ευρώ για αγορά ή επισκευή αντλητικών συγκροτημάτων. Έλεγε τότε ο Δήμαρχος: "ενώ φωνάζαμε τόσα χρόνια να γίνει διαγωνισμός ώστε να δοθούν εκπτώσεις και να έχει όφελος ο Δήμος”.
Με βάση τα παραπάνω, απορία γεννά το γεγονός ότι μετά από 14 μήνες υπάρχον και διαπιστωμένο πρόβλημα στις αντλίες, χαρακτηρίζεται κατεπείγον και χρήζει άμεσης ανάθεσης.






Προηγούμενο
Επόμενο