30 Οκτωβρίου 2020

Επίσκεψη του βουλευτή Αν. Αττικής, Πάνου Σκουρολιάκου, σε μονάδες Υγείας στον Ωρωπό

 

Με πρωτοβουλία των Οργανώσεων Μελών του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Ωρωπού πραγματοποιήθηκε σήμερα, 30.10.2020, επίσκεψη του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Πάνου Σκουρολιάκου στις μονάδες Υγείας του Δήμου μας.

Η επίσκεψη ξεκίνησε από το κέντρο Υγείας Καπανδριτίου όπου έγινε ενημέρωση από τους γιατρούς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε στελεχιακό δυναμικό (γιατροί και νοσηλευτές) ώστε να μπορέσουν να στελεχωθούν οι 24ωρες εφημερίες που απαιτούνται για την ομαλή λειτουργία του Κέντρου Υγείας και να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι των βορείων περιοχών Αττικής. Τονίστηκε, επίσης, και η ανάγκη λειτουργίας του Κ.Υ Καπανδριτίου ως κέντρου αναφοράς για τον covid-19 καθώς το Κ.Υ. Καπανδριτίου μπορεί μεν εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων της Βορειοανατολικής Αττικής αλλά δεν έχει την δυνατότητα να κάνει τεστ, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της περιοχή να οδηγούνται σε ιδιωτικά ιατρεία με υψηλό κόστος.

Η επίσκεψη συνεχίστηκε στην Τοπική Μονάδα Υγείας Ωρωπού. Εκεί διαπιστώθηκαν ακόμα περισσότερα προβλήματα λειτουργίας διότι παρά το γεγονός ότι το ΤΟΜΥ Ωρωπού εξυπηρετεί πάνω από δέκα χιλιάδες κατοίκους του Δήμου, έχει σοβαρότατές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό (ειδικότερα σε παθολόγο, καρδιολόγο και ορθοπεδικό) και δεν μπορεί να λειτουργήσει σε 24ωρη βάση αλλά μόνο από τις 7 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα ενώ δεν διαθέτει και μικροβιολογικό εργαστήριο.

Μετά το πέρας της επίσκεψης, ο κ. Σκουρολιάκος δήλωσε : «Είναι μεγάλη η ανάγκη στήριξης την πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ειδικότερα αυτή την εποχή που η πανδημία εξαπλώνεται ραγδαία. Δυστυχώς όμως η κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα αυτής της στήριξης και έχει αφήσει στην πράξη εκτεθειμένους τόσο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και τους κατοίκους της Ανατολικής Αττικής. Καλούμε την Κυβέρνηση, την ύστατη αυτή στιγμή να εισακούσει την αγωνία των γιατρών και των κατοίκων και να στηρίξει  την πρωτοβάθμια υγεία δίνοντας την δυνατότητα στο σύνολο των Κέντρων Υγείας να πραγματοποιούν διαγνωστικά τεστ για τον covid-19»


ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Καπανδριτίου

ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Ωρωπού


Προηγούμενο
Επόμενο