22 Ιουνίου 2020

ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΩΡΩΠΟΥ ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΩΡΩΠΟΥ. Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΞΗΔελτίο Τύπου

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη  κάνει την εθνική συμφιλίωση πράξη. Οι ιστορικές φυλακές του  Ωρωπού αποδίδονται στο δήμο Ωρωπού μετά από συστηματικές προσπάθειες του βουλευτή Αν.Αττικής, Βασίλη Οικονόμου και του δημάρχου Ωρωπού, Γιώργου Γιασημάκη. Ένα αίτημα 50 ετών έγινε  πραγματικότητα! Η κυβέρνηση Μητσοτάκη  με υπογραφή των Υπουργών Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνου Τσιάρα, Εσωτερικών κ.Τάκη Θεοδωρικάκου και  Οικονομικών κ. Χρήστου Σταικούρα παραχωρεί τις Ιστορικές Φυλακές στο δήμο Ωρωπού έτσι ώστε η τοπική κοινωνία να τις αξιοποιήσει  με τον τρόπο που θα επιλέξει. Είναι οι φυλακές όπου ιστορικά πρόσωπα της αριστεράς  όπως ήταν ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Χαρίλαος Φλωράκης, ο Μανώλης Γλέζος, ο Ανδρέας Λεντάκης φυλακίστηκαν κατά τη διάρκεια της δικτατορίας και σηματοδότησαν μια ολόκληρη εποχή, ως τελευταίοι κρατούμενοι, η οποία και αποτέλεσε μια μαύρη σελίδα για την ιστορία της χώρας μας. Σήμερα με την παραχώρηση των φυλακών  Ωρωπού, η ιστορική  αυτή εκκρεμότητα κλείνει οριστικά.
Θέλω να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για  τη μεγάλη αυτή πρωτοβουλία  και τον  Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα  που με την αποφασιστικότητα του, ευοδώθηκε αυτή η σημαντική εξέλιξη. Θέλω να ευχαριστήσω συγχρόνως και για τη συμβολή τους, τους υπουργούς Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο και Οικονομικών κ. Χρήστο Σταικούρα.
 Ως βουλευτής που πολιτεύομαι τα τελευταία 20 χρόνια στην Ανατολική Αττική, η ολοκλήρωση αυτού του ιστορικού κύκλου αποτελεί για μένα μια μεγάλη τιμή και μια δικαίωση για τις προσπάθειες που κατέβαλα όλα αυτά τα χρόνια και ειδικώς το τελευταίο έτος.
Τέλος,  θέλω να συγχαρώ  το δήμαρχο Ωρωπού κ. Γιώργο Γιασημάκη για τη σημαντική του συμβολή για την ολοκλήρωση μιας μεγάλης προσπάθειας που ήταν σε εκκρεμότητα τα τελευταία 50 χρόνια.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Βουλευτής Ν.Δ.
Ανατολικής Αττικής
Πρόεδρος Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής


Προηγούμενο
Επόμενο