4 Απριλίου 2020

Ευρωπαϊκή Διάκριση του ΓΕΛ Σκάλας Ωρωπού «Μίκης Θεοδωράκης» με την Ετικέτα Σχολείου eTwinning 2020-21



Δελτίο Τύπου

Το σχολείο μας, για δεύτερη συνεχή φορά,  διακρίθηκε με την απονομή της ετικέτας ποιότητας σχολείου eTwinning, ως επιβράβευση και αναγνώριση της δουλειάς που γίνεται σε σχολικό επίπεδο στο πλαίσιο του eTwinning. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ετικέτα ποιότητας απονεμήθηκε μόνο σε 88 σχολεία της Ελλάδος, από ένα σύνολο 8522 σχολείων εγγεγραμμένων στο eTwinning.
Η Ετικέτα Σχολείου eTwinning υφίσταται  από το 2018 και απονέμεται προκειμένου να αναγνωρίζεται η δουλειά που γίνεται σε σχολικό επίπεδο, ως αναγνώριση του έργου των σχολείων, που παράγεται στο πλαίσιο του eTwinning τόσο σε εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.  Η αρχή πίσω από τη νέα αυτή ετικέτα είναι το eTwinning επιθυμεί να αναγνωρίζει και να επιβραβεύει τη συμμετοχή, τη δέσμευση και την αφοσίωση όχι μόνο μεμονωμένων μελών του eTwinning, αλλά και ομάδων εκπαιδευτικών, μαθητών και σχολικών ηγετών από το ίδιο σχολείο.
Η ιδέα πάνω στην οποία βασίζεται η απόκτηση του τίτλου ενός Σχολείου eTwinning είναι ότι πρόκειται για μια εξελικτική πορεία με στοιχεία που επιδέχονται αντικειμενική αξιολόγηση. Δεν πρόκειται για διαγωνισμό, αλλά περισσότερο για πρόοδο από το ένα επίπεδο στο άλλο και κοινοποιείται σε όλα τα μέλη eTwinning σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.


Προηγούμενο
Επόμενο