19 Φεβρουαρίου 2020

Ο.Σ.Ω.: Άμεση κινητοποίηση των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος μετά την καταγγελία της Ομοσπονδίας



Άμεση η κινητοποίηση των Ελεγκτών - Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μετά την έγγραφη καταγγελία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού, λίγες ώρες μάλιστα μετά την αποκάλυψή τους.
Η Ομοσπονδία Συλλόγων Ωρωπού με την καταγγελία της, ζήτησε την περαιτέρω διερεύνηση της ποιότητας των αποβλήτων, την μεθόδευση για την απομάκρυνση των ύποπτων δεξαμενών, αλλά και την αποκάλυψη και τον καταλογισμό ευθυνών στους ιδιοκτήτες υπαιτίους, οι οποίοι θρασύτητα απέρριψαν απόβλητα σε μια τόσο ευαίσθητη περιβαλλοντικά  περιοχή, όπως είναι  η προστατευόμενη ζώνη του ποταμού Ασωπού.
Το πρωί μάλιστα ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού Γιώργος Χρ. Παναγόπουλος και ο Επίτιμος Χρ. Παναγόπουλος, κατέθεσαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ωρωπού, ως μάρτυρες καταγγελίας, συμπληρώνοντας  έτσι τον φάκελο της δικογραφίας για την υπόθεση της «διακίνησης και απόρριψης» υγρών αποβλήτων, που οι πρώτες ενδείξεις οδηγούν σε  βιομηχανικά απόβλητα.
Για την υπόθεση αυτή έχουν ενημερωθεί από την Ομοσπονδία Συλλόγων Ωρωπού, όλες οι αρμόδιες  αρχές. Η σχετική δικογραφία συντάσσεται από την Αστυνομία και την Ασφάλεια του Ωρωπού, η οποία  αφού συμπληρωθεί με την  έκθεση των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και άλλα στοιχεία, θα διαβιβαστεί  στη συνέχεια στον Εισαγγελέα, για να ακολουθήσει περαιτέρω έρευνα για τους υπαίτιους, με εφαρμογή όλων των νόμιμων συνεπειών.
Ο.Σ.Ω.
Προηγούμενο
Επόμενο