30 Δεκεμβρίου 2019

Αποκαθίσταται με αργούς ρυθμούς η κυκλοφορία σε περιοχές του Δήμου μας


Με αργούς ρυθμούς ξεκινά η σταδιακή αποκατάσταση της κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό που επισήμως παραμένει κλειστή από την άνοδο στο ύψος των διοδίων Αφιδνών και από την κάθοδο προς Αθήνα στο ύψος των Θηβών και στις δύο κατευθύνσεις με ακινητοποιημένα οχήματα. Την διακοπή  της κυκλοφορίας αποφάσισε η Τροχαία νωρίς το απόγευμα μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που λάμβανε κλήσεις για εγκλωβισμένους οδηγούς. Τα οχήματα παρέμειναν ακινητοποιημένα από το ύψος του Αυλώνα. Προβλήματα υπάρχουν και στους παράδρομους. Στα χωριά του Δήμου και τους εσωτερικούς δρόμους, σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από τον Δήμαρχο Ωρωπού Γιώργου Γιασημάκη, δεν υπήρξαν σοβαρά προβλήματα λόγω της άμεσης κινητοποίησης της Δημοτικής Αρχής που επιστράτευσε 20 μηχανήματα δημοτικά και ιδιωτικά για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ήταν πιο έντονα στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. 
 Ως προς το κομμάτι της Εθνικής Οδού όπου παρουσιάστηκαν τα προβλήματα, υπεύθυνη είναι η εταιρεία "Νέα Οδός η οποία μάλιστα είχε πραγματοποιήσει πρόσφατα και σχετική άσκηση ετοιμότητας για την κακοκαιρία με εκχιονιστικά μηχανήματα. Στο Καπανδρίτι υπήρξαν και διακοπές ρεύματος, σύμφωνα με καταγγελίες που δεχθήκαμε από πολίτες.
Εν τω μεταξύ, αίτημα κατέθεσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης -αργά το απόγευμα- προς την Κοινοπραξία «Νέα Οδός» που είναι στην ευθύνη της η διάνοιξη της Εθνικής Οδού για εντατικοποίηση των προσπαθειών για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας. Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής συνεχίζουν την προσπάθεια για τη διάνοιξη δρόμων και την αποκατάσταση της κυκλοφορίας σε περιοχές που υπάρχουν προβλήματα.
Το κύμα της κακοκαιρίας αναμένεται να υποχωρήσει από αύριο τα ξημερώματα.


Με εντολή της Τροχαίας πραγματοποιήθηκαν οι κάτωθι εκτροπές κυκλοφορίας:
  • Διακοπή κυκλοφορίας στο ύψος του Σταθμού Διοδίων Αφιδνών, στο ρεύμα προς Λαμία: Οι οδηγοί αναστρέφουν στο ρεύμα προς Αθήνα
  • Διακοπή κυκλοφορίας στο ύψος του Σταθμού Διοδίων Θήβας, ρεύμα προς Αθήνα: Οι οδηγοί αναστρέφουν στο ρεύμα προς Λαμία
  • Διακοπή κυκλοφορίας στον Ανισόπεδο Κόμβο «Βαθύ» ρεύμα προς Σχηματάρι: Οι οδηγοί αναστρέφουν στο ρεύμα προς Χαλκίδα


Προηγούμενο
Επόμενο