26 Νοεμβρίου 2019

Γνωριμία με την ΑΝΙΜΑ και την Άγρια Ζωή στη Σκάλα Ωρωπού



Με μεγάλη χαρά η ΑΝΙΜΑ, ο Δήμος Ωρωπού και το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Παιδείας του Δήμου σας προσκαλούμε στην εκδήλωση «Γνωριμία με την ΑΝΙΜΑ και την Άγρια Ζωή» στον Ωρωπό την Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2019. 
Η εκδήλωση έχει την υποστήριξη και της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής - Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.                                                        
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
•    Πρωινή παρατήρηση πουλιών (8:30 – 11:00) με κιάλια και τηλεσκόπια στη λιμνοθάλασσα του Ωρωπού στην περιοχή Αγίου Κωνσταντίνου. Η παρατήρηση αφορά στην αναγνώριση των υδρόβιων πουλιών που ξεχειμωνιάζουν  στη λιμνοθάλασσα για τα οποία ο Ωρωπός θεωρείται μοναδικός στην Αττική.
•   Εάν διαθέτουμε αποθεραπευμένα πουλιά που θα μπορούσαν να ελευθερωθούν στη λιμνοθάλασσα, θα υλοποιηθεί και απελευθέρωση ανοικτή στο κοινό στις 11:00 στο ίδιο σημείο.
•   Ακολουθεί σεμινάριο με θέμα την παροχή Πρώτων Βοηθειών σε τραυματισμένα ζώα και πουλιά στην Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού στο χώρο των Παλαιών Φυλακών (12:00 -13:30). Το σεμινάριο θα περιλάβει παρουσιάσεις και προβολές και θα είναι κατανοητό από το ευρύ κοινό και μαθητές σχολικής ηλικίας.
•  Την ώρα του σεμιναρίου θα υλοποιηθεί σε διπλανή αίθουσα και στον ίδιο χώρο εργαστήρι ζωγραφικής και κατασκευών για παιδιά 5-8 χρόνων με θέμα τα πουλιά. Τα παιδιά θα ζωγραφίσουν μάσκες πουλιών και θα κατασκευάσουν ταΐστρες με κουκουνάρια και ανακυκλωμένα υλικά.

Στην όλη εκδήλωση αναμένεται να συμμετέχουν γονείς με παιδιά, εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και περιβαλλοντικές ομάδες από σχολεία και γυμνάσια του Ωρωπού, της Αυλώνας και γειτονικών περιοχών.
Σημειώστε ότι:
1.  Δήλωση συμμετοχής από γονείς χρειάζεται μόνο για το παιδικό εργαστήριο. Όλες οι εκδηλώσεις είναι ανοικτές στο κοινό. Ενημέρωση χρειάζεται επίσης για τη συμμετοχή οργανωμένων σχολικών ομάδων.
2.  Για όσους μετακινηθούν από την Αθήνα θα υπάρξει λεωφορείο της ΑΝΙΜΑ με αφετηρία την Πλατεία Ομονοίας με αναχώρηση στις 8:00, στάση στην Κάτω Κηφισιά και επιστροφή στις 17:30. Δηλώσεις για το λεωφορείο ΕΔΩ. Για γονείς με παιδιά ειδικές τιμές.
Πληροφορίες:                                                                                                                           
Σπύρος Ψύχας, Τηλ. 6974510976 και e-mail: anima.wildlife@gmail.com


Προηγούμενο
Επόμενο