5 Νοεμβρίου 2019

Ανοίγει προσωρινά ο Παράδρομος μετά τις παρεμβάσεις Γιασημάκη και Καλαφατέλη

Την προσωρινή διακοπή των εργασιών συντήρησης στον παράδρομο της Εθνικής Οδού στα σημεία των Δήμων Διονύσου και Ωρωπού, για να παραδοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία ανακοίνωσε σήμερα και επίσημα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης. Το μέτρο είναι προσωρινό, ενώ, ο Περιφερειάρχης τόνισε την αναγκαιότητα  να ολοκληρωθεί το έργο. Στόχος της παράδοσης του παράδρομου στην κυκλοφορία είναι η αποσυμφόρηση της κίνησης με την παράλληλη αναζήτηση πιο μόνιμης λύσης για το προσεχές μέλλον έτσι ώστε, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, και το έργο να ολοκληρωθεί αλλά και οι πολίτες να ταλαιπωρηθούν όσο το δυνατόν λιγότερο. Ο Περιφερειάρχης έκανε αναφορά και στην παρέμβαση των δύο Δημάρχων της περιοχής, του Δημάρχου Ωρωπού Γιώργου Γιασημάκη και του Δημάρχου Διονύσου Γιάννη Kαλαφατέλη προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα για τους κατοίκους. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του ο Περιφερειάρχης αναφέρει τα εξής :
Μετά από προσωπική παρέμβαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη δόθηκε  λύση στο έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα που έχει προκληθεί στην περιοχή του Αγ. Στεφάνου, εξαιτίας των έργων που εκτελούνται στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας από τον κόμβο Κρυονερίου έως τον κόμβο Αφιδνών Καπανδριτίου. 
Ο δρόμος που είχε κλείσει λόγω των έργων δόθηκε σήμερα το μεσημέρι στην κυκλοφορία.  
Το ζήτημα είχε τεθεί από το Δήμο Διονύσου και σε σχετική διευρυμένη σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί με τον Περιφερειάρχη και τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Ν. Πέππα, των Δημάρχων Διονύσου Ι. Καλαφατέλη, Ωρωπού Γ. Γιασημάκη  και αρμοδίων Διευθυντών της Περιφέρειας, ο κ. Πατούλης, δεσμεύθηκε να εξετάσει λύσεις, με στόχο τη διευκόλυνση των οδηγών, των κατοίκων και των επιχειρηματιών της περιοχής.
Ως εκ τούτου ο Περιφερειάρχης ζήτησε από τον ανάδοχο του έργου άμεσα να προχωρήσει στην προσωρινή παύση των οδικών έργων, προκειμένου να δοθεί ο παράδρομος στην κυκλοφορία και να αποσυμφορηθεί η περιοχή. 
Ταυτόχρονα κατά τη διάρκεια της προσωρινής παύσης των έργων θα υλοποιηθεί το έργο κατασκευής δικτύου ομβρίων υδάτων και διευθέτησης ρέματος «Βρυσάκι», για την ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής του Αγ. Στεφάνου.
Να σημειωθεί ότι τα οδικά έργα που εκτελούνται στον παράδρομο πραγματοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, ύψους 5,5 εκατ. Ευρώ και είναι ύψιστης σημασίας 
Με αφορμή τη σχετική εξέλιξη ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε ότι στόχος της Περιφέρειας είναι να διασφαλιστεί ότι οι πολίτες θα ταλαιπωρηθούν όσο το δυνατόν λιγότερο κατά τη διάρκεια υλοποίησης αυτών των σημαντικών έργων για την περιοχή. 
«Προχωράμε σε παύση ολίγων ημερών των εργασιών προκειμένου να επιτευχθεί η αποσυμφόρηση της κίνησης. Σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και με τους δημάρχους αναζητούμε λύσεις για την λιγότερη ταλαιπωρία των πολιτών κατά την υλοποίηση των έργων. Έχω ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας να προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες. Αναζητούμε λύσεις με στόχο τα σημαντικά αυτά έργα να ολοκληρωθούν γρήγορα και οι πολίτες να υποστούν όσο το δυνατόν λιγότερη ταλαιπωρία». 

Προηγούμενο
Επόμενο