22 Οκτωβρίου 2019

5 νηπιαγωγοί από την Μαλακάσα βραβεύτηκαν για εργασία τους με θέμα τα προσφυγόπουλα


Σημαντική διάκριση απέσπασαν πέντε αναπληρώτριες νηπιαγωγοί στα πλαίσια του 5ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Εκπαιδευτική Καινοτομία.
Συγκεκριμένα κατά την διάρκεια των εργασιών του 5ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας που έλαβε χώρα στη Λάρισα από τις 11 έως και τις 13/10/2019 (https://synedrio.eepek.gr/el/ ), έλαβαν το 1ο Βραβείο Διακεκριμένου Μέλους της ΕΕΠΕΚ οι νηπιαγωγοί του παραρτήματος νηπιαγωγείου Μαλακάσας κ. κ. Υψηλάντη Στυλιανή, Δραγωίδου Καλλιόπη, Παπαθανασίου Βασιλική, Αποστολάκη Ιωάννα και Φραντζή Άννα, για την εργασία τους που αφορούσε τις «Εναλλακτικές Διδακτικές Προσεγγίσεις στην Διδασκαλία της Ελληνικής ως Δεύτερης ή Ξένης Γλώσσας σε πρόσφυγες μαθητές προσχολικής ηλικίας».Παράλληλα, απέσπασαν τιμητική διάκριση για δεύτερη φορά μετά τη βράβευσή τους στα Educational Business Leaders Awards τον περασμένο Μάιο στην Αθήνα.
Το βραβείο παρέδωσε ο ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ κ. Μπαμπινιώτης και παρελήφθη από το Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων του ΚΦΠ Μαλακάσας κ. Καλέμη Κωνσταντίνο, ο οποίος με τη σειρά του έλαβε πέρα από το ανωτέρω βραβείο και πλακέτα Τιμητικής Διάκρισης για την βράβευσή του σε Διεθνή Διαγωνισμό.Από την πλευρά του, ο κ. Κωνσταντίνος Καλέμης συγχαίρει τις νηπιαγωγούς για την εξαίρετη εργασία τους και το άριστο πνεύμα ομαδικής δουλειάς που επέδειξαν.
Η διάκριση αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα συντονισμένης και συνεχούς προσπάθειας σε παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης χωρίς διακρίσεις σε μαθητές που έχουν ήδη βιώσει πολλά στη ζωή τους.
Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της τελετής ο κ. Νικόλαος Σκεντέρης, αναπληρωτής Καθηγητής Κοινωνικής και Αναπτυξιακής Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στους χώρους του οποίου φιλοξενήθηκε η ανωτέρω εκδήλωση, ενημέρωσε ότι στα πλαίσια του 31ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρίας Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας (Ε.Ε.Κ.Π.Π.Υ.). με θέμα: «Μέριμνα για την παιδική προστασία στην Ελλάδα: Από τη νεογνική στην εφηβική ηλικία, είναι από μόνο του μία πρόκληση» που έγινε στην Λευκάδα από τις 3-6/10/2019 ότι η εργασια μας με τίτλο: ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ: ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ, έλαβε το ένα από τα τρία βραβεία της Επιστημονικής Επιτροπής.
Προηγούμενο
Επόμενο