24 Αυγούστου 2019

"Γλιτώνει" τις Φυλακές Κορυδαλλού ο Δήμος Ωρωπού


Μετά από αντιδράσεις του Δικηγορικού Συλλόγου, του προσωπικού των Φυλακών αλλά και προβληματισμοί που αφορούν στην μεταφορά των κρατουμένων λόγω της μεγάλης απόστασης από το κέντρο της Αθήνας, την ΓΑΔΑ και τα Δικαστήρια, οδηγούν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να επιλέξει την Δυτική Αττική για την κατασκευή του Νέου Σωφρονιστικού Συγκρoτήματος. Στις επιλογές πρωταγωνιστούν ο Ασπρόπυργος και το Σχιστό.
Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, η οκταμελής Επιτροπή στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι της ΕΛΑΣ, των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και διευθυντές φυλακών προχώρησε τα τελευταία 24ωρα σε διαδοχικές συνεδριάσεις για να ορίσει –μέχρι τη Δευτέρα – τον χώρο που θα κατασκευασθούν, τελικώς, οι  νέες φυλακές.
Η τελική επιλογή  βασίζεται σε 40 κριτήρια που έχουν τεθεί για την κατασκευή του νέου σωφρονιστικού  καταστήματος κι ανάμεσα σε αυτά η απόσταση από την Αθήνα, η ευκολία πρόσβασης , θέματα  ασφαλείας κλπ.

Περιοχές όπως ο Αυλώνας, η Μαλακάσα κι ορισμένες άλλες φαίνεται να απορρίπτονται λόγω μεγάλης απόστασης από την Αθήνα και των δυσχερειών που θα υπάρξουν στις μετακινήσεις του προσωπικού, των δικηγόρων, των συγγενών κ.λπ.
Προηγούμενο
Επόμενο