17 Οκτωβρίου 2018

Εντάσεις για συμβασιούχους και παρατάσεις έργων

 Υποστηρικτικό ψήφισμα εξέδωσε, ομόφωνα, το Δημοτικό Συμβούλιο Ωρωπού για τους συμβασιούχους εργαζόμενους στην καθαριότητα του Δήμου μας των οποίων οι συμβάσεις δεν ανανεώθηκαν, οδηγώντας τους στην απόλυση. Το ψήφισμα ήταν πρόταση της παράταξης του ΚΚΕ "Λαϊκή Συσπείρωση". Ο Γιώργος Γιασημάκης της "Δυναμικής Πολιτείας" πρότεινε στο ψήφισμα - προκειμένου να υπάρξει έμπρακτη στήριξη στους συμβασιούχους - να περιλαμβάνεται και η απόφαση να φύγει ο ιδιώτης εργολάβος αποκομιδής απορριμμάτων. Ο επικεφαλής της "Δυναμικής Πολιτείας" Γ. Γιασημάκης, τελικά, απέσυρε την πρότασή του διότι η συμπολίτευση δεν θα συμφωνούσε θέτοντας σε κίνδυνο τον δικαστικό αγώνα των συμβασιούχων. Η ύπαρξη εργολάβου αποκομιδής απορριμμάτων, με απόφαση της Δημοτικής Αρχής, αποτελεί "στοιχείο" απόλυσης και όχι παραμονής των εργαζομένων στην εργασία τους σύμφωνα με την Αντιπολίτευση. 
Στο Συμβούλιο έγινε αναφορά και στους εργαζόμενους στον εργολάβο που πρόκειται για συντοπίτες μας. Η Συμπολίτευση υποστήριξε πως πρέπει να παραμείνει ο ιδιώτης εργολάβος αλλά και οι εργαζόμενοι στον Δήμο."
 Η Αντιπολίτευση έμεινε σταθερή στην πρότασή της να φύγει ο ιδιώτης και να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα που θα καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Τις επόμενες μέρες πρόκειται να πραγματοποιηθούν οι δίκες που αφορούν στο μέλλον των συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα.  
Ένταση δημιουργήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και για τις παρατάσεις στις προθεσμίες υλοποίησης των έργων του Δήμου. Αφορμή η μελέτη αποχέτευσης Καπανδριτίου που παίρνει 6η παράταση λόγω θανάτου του μελετητή. 
Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ Δέδες δήλωσε πως χρειάζονται οι παρατάσεις και όποιος δεν έχει ασκήσει διοίκηση δεν γνωρίζει τις δυσκολίες και τις ανάγκες.
Ο Νώντας Δημητρίου αντέκρουσε μιλώντας για χρόνο αντιστρόφως ανάλογο με το κόστος ενός έργου.  Κόστος που επωμίζονται οι δημότες όσο ένα έργο καθυστερεί να πραγματοποιηθεί. Είπε, μάλιστα, πως με τις "συνεχείς παρατάσεις έργων θα φύγουμε όλοι από τη ζωή" χωρίς αυτά ποτέ να ολοκληρώνονται.
Προηγούμενο
Επόμενο