13 Νοεμβρίου 2017

Μια σημαντική στιγμή για το Μπάσκετ του Ωρωπού.

 Μια πραγματικά σημαντική στιγμή άφησε το στίγμα της στα μπασκετικά δρώμενα του Ωρωπού σήμερα Κυριακή 12 Νοεμβρίου του 2017. Ο Γυμναστικός Σύλλογος Ωρωπού με Πρόεδρο τον Γιάννη Πετράκη τίμησε-βράβευσε την Προπονήτρια της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ Γυναικών Κωφών Αθηνά Ζέρβα, την βοηθό Προπονητή Μάρθα Αργυρίου και τις δύο παίκτριες της Εθνικής, την "δικιά" μας Αλεξάνδρα Κοτσιάφτη που ανήκει στην Ομάδα Γυναικών Γ.Σ Ωρωπού με την φανέλα 16, και την Ανθή Χαϊνά με το νούμερο 8 της Αθλητικής Ένωσης Νέας Κηφισιάς. Η Αλεξάνδρα είναι Αρχηγός στην Εθνική Ομάδα και η Ανθή playmaker. Μετά την τιμητική βράβευση ακολούθησε ο προγραμματισμένος αγώνας της Α' ΕΣΚΑ Γυναικών ανάμεσα στον Γ.Σ. Ωρωπού και την Α.Ε.Ν.Κ. Ο αγώνας εξελίχθηκε σε ντέρμπυ λήγοντας με ισοπαλία 41-41. Ο Α.Ε.Ν.Κ πήρε την νίκη στην παράταση με τελικό σκόρ 66-61 υπέρ των κοριτσιών της Νέας Κηφισιάς. 
Η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ Γυναικών Κωφών τα τελευταία δύο χρόνια έχει χαράξει μια εκπληκτική πορεία με δύο πολύ μεγάλες διακρίσεις: την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού χρυσού Μεταλλίου το 2016 στην Θεσσαλονίκη και του χρυσού Ολυμπιακού Μεταλλίου το 2017 στην Σαμψούντα.
"Κάθε ιδιαιτερότητα είναι πλεονέκτημα": το σύνθημα της Εθνικής Ομάδας που προχωρά με ομοψυχία αποδεικνύοντας πως όταν υπάρχει θέληση δεν υπάρχουν εμπόδια. Ιδιαίτερα αποκαλυπτικό για την δύναμη της συνεργασίας, της θέλησης και του αθλητισμού, υπήρξε για μας το γεγονός πως τόσο η Προπονήτρια που βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας τα τελευταία έξι χρόνια όσο και η βοηθός Προπονήτρια που συνεργάζεται με την ομάδα τον τελευταίο χρόνο δεν γνώριζαν από την αρχή την γλώσσα των κωφών. Όμως, δεν είχε σημασία στην πορεία για την επιτυχία. 
Περισσότερα στο έντυπο "ο Φάρος" που θα κυκλοφορήσει.

Αθηνά Ζέρβα και Μάρθα Αργυρίου











  
Προηγούμενο
Επόμενο