Αίσθηση προκάλεσε το θέμα των περίεργων διαγραφών νερού που έφεραν στο Δημοτικό Συμβούλιο του Ιουνίου οι Δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Μονιάκης και Λίτσας με χαρακτηριστικό παράδειγμα την διαγραφή νερού ιδιοκτήτη/ ιδιοκτήτριας ακινήτων που άγγιζε τις 24.000 ευρώ. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, μάλιστα, το ένα εξάμηνο ο υδρομετρητής λειτουργούσε, το επόμενο είχε βλάβη και το... μεθεπόμενο λειτουργούσε πάλι ξανά. Παρά το γεγονός οτι τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής υποστήριξαν στο Δημοτικό Συμβούλιο πως η εισήγηση είναι ελεγμένη από τους αρμόδιους του Δήμου, ότι υπάρχουν σχετικές αιτήσεις και ότι έχουν ελεγχθεί όλα, η διαγραφή των οφειλών απεσύρθη ως... λάθος που, μάλιστα έγινε εκ παραδρομής. Αποτέλεσμα, το θέμα του Συμβουλίου για διαγραφές νερου να έρθει διορθωμένο αυτή τη φορά προς ψήφιση από τη Δημοτική αρχή στις 4 Ιουλίου. Ο κ. Λίτσας στην τοποθέτησή του αναρωτήθηκε πόσο λάθος μπορεί να είναι το γεγονός ότι ένας άνθρωπος έκατσε στον υπολογιστή, έγραψε συγκεκριμένα στοιχεία σε αρχείο Excel και για κάποιον... ανεξήγητο λόγο το έστειλε προς έγκριση μέσα στην εισήγηση του Δημοτικού Συμβουλίου. Για ανθρώπινο λάθος μίλησε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου κ. Τρομπούκης, αλλά κανείς εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής δεν απάντησε στα ερωτήματα του κ. Λίτσα που ήταν τα εξής: 1) Πως βρέθηκε η συγκεκριμένη καταχώριση στο Αρχείο της εισήγησης προς τους Δημοτικούς συμβούλους. 2) Ποιος έκανε το λάθος. 3) Εάν είχε υπάρξει αίτηση από τον πολίτη για τη διαγραφή του νερού.
Πήραν πίσω την διαγραφή νερού 24.000 ευρώ λόγω... λάθους
Ο Διονύσης Καμπιωτης μίλησε για "κρυφή" καταχώρηση στο Excel όπου ήταν εκτός περιοχής εκτύπωσης και χρειαζόταν ειδική διαδικασία για να εκτυπωθεί. Τόνισε δε πως για τον παραπάνω λόγο αυτός που έκανε το λάθος εκ παραδρομής πρέπει να είναι "αετόπουλο", ενώ ανέφερε πως η συγκεκριμένη προσπάθεια διαγραφής συνδέεται με υποψηφιότητα στο ψηφοδέλτιο της Δημοτικής Αρχής. Ο πρώην Δήμαρχος, Θωμάς Ρούσσης, μιλώντας γενικά για το θέμα των διαγραφών είπε πως πρόκειται για ακατανόητες καταχωρίσεις και πως θα έπρεπε στο αρχείο Excel να αναφέρεται ποιο είναι το αρχικό βεβαιωμένο ποσό, ποιο ποσό προκύπτει από λάθος και πρέπει να διαγραφεί και πόσο τελικά θα πληρώσει ο ενδιαφερόμενος πολίτης.
Απορία παραμένει το γεγονός του τι θα γινόταν αν οι Δημοτικοί σύμβουλοι δεν είχαν εντοπίσει "το λάθος" και περνούσε απαρατήρητο, μαζί με την έγκριση της απόφασης για τις διαγραφές, τον προηγούμενο μήνα.
Tags:
Δημοτικά Νέα Ωρωπού