1 Απριλίου 2018

Με επιτυχία η εκδήλωση γνωριμίας του Συλλόγου "Δύναμη Ζωής"

Με ιδιαίτερη επιτυχία στέφθηκε η πρώτη συνάντηση γνωριμίας του νεοσύστατου Συλλόγου ΑΜΕΑ Βορειοανατολικής Αττικής "Δύναμη Ζωής" με πρόεδρο τον Μάνο Μούρτο. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 1η Απριλίου στις 11 το πρωί, στον χώρο των ΚΑΠΗ Νέων Παλατίων. Την αναγκαιότητα για την δημιουργία του Συλλόγου τόνισε ο πρόεδρος, μιας και οι κρατικές υπηρεσίες πρόνοιας και μέριμνας για τα ΑΜΕΑ είναι ανεπαρκείς.
Στην συζήτηση τονίστηκε και η ανάγκη οι συμπολίτες μας με κινητικά ή νοητικά προβλήματα να συμμετέχουν ενεργά τόσο στον Σύλλογο όσο και στην τοπική μας κοινωνία. Τον λόγο πήρε και το στέλεχος του Συλλόγου που τα τελευταία χρόνια έχει ιδιαίτερα δυναμική παρουσία ως προς την διεκδίκηση των δικαιωμάτων των ΑΜΕΑ στον Δήμο Ωρωπού, ο Βασίλης Βουβουσίρας.
Μεταξύ άλλων, ο Β. Βουβουσίρας επεσήμανε την ανάγκη οι επιχειρήσεις του Ωρωπού να γίνουν φιλικές για τους ανθρώπους με ειδικές ικανότητες εξασφαλίζοντας ειδικές ράμπες, ειδικές τουαλέτες και ό,τι άλλο χρειάζεται. Την στήριξή του στη "Δύναμη Ζωής" επεσήμανε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού Γιώργος Παναγόπουλος.
Η Ομοσπονδία, στην οποία είναι μέλος ο Σύλλογος ΑΜΕΑ, θα προσπαθήσει να συμβάλει τα μέγιστα ώστε ο Σύλλογος να αποκτήσει όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη στους κόλπους του. Επί πλέον, σε συνεργασία με το Σύλλογο, τον Δήμο Ωρωπού αλλά και άλλους φορείς θα συνδράμει ώστε να λύνονται όλα τα προβλήματα που απασχολούν τα άτομα με ειδικές ανάγκες στην περιοχή μας. Ο κ. Παναγόπουλος αναφέρθηκε και στα σχέδια της Ομοσπονδίας για την δημιουργία ενός μεγάλου σχολικού συγκροτήματος στις Αφίδνες για τους μαθητές ΑΜΕΑ της Βορειοανατολικής Αττικής. Ανακοίνωσε επίσης πως η Ομοσπονδία θα συνδράμει όλους τους συμπολίτες μας με ειδικές ανάγκες να συμπληρώσουν τις αιτήσεις για το Κτηματολόγιο δωρεάν, χωρίς περιορισμούς, όλες τις ημέρες της εβδομάδας.
Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο επικεφαλής της "Δυναμικής Πολιτείας" Γιώργος Γιασημάκης ο οποίος αποκάλυψε πως ήταν από τους πρώτους -ως Διευθυντής τότε- του Τοπικού Ιατρείου Ωρωπού στους οποίους ο Μάνος Μούρτος εκμυστηρεύτηκε τα οράματα και τα σχέδιά του για τους συμπολίτες μας ΑΜΕΑ στην περιοχή. Παρόντες στην εκδήλωση μεταξύ άλλων ήταν η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκάλας Ωρωπού Βάσω Βλάχου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Νέας Πολιτείας Χρήστος Μπακαράς, ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ωρωπού και δημοτικός σύμβουλος Άγγελος Χατζηϊωάννου, η εκπρόσωπος του Συλλόγου Γυναικών Μαρκοπούλου "Οι Καρυάτιδες" Μυρτώ Σπυριδάκη, το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου "Ο Ασωπός" Νίκος Λούπης και πολλά μέλη και φίλοι του  Συλλόγου. 
         












Η Δ/ντρια του "Φάρου" Άννα-Μαρία Τσαρουχά με τον Μάνο Μούρτο

Προηγούμενο
Επόμενο