28 Νοεμβρίου 2018

Ο Αυλώνας στο επίκεντρο, ο βιολογικός και οι εισηγήσεις.


Επί τάπητος τέθηκαν θέματα της Δημοτικής Ενότητας Αυλώνα στο Δημοτικό Συμβούλιο της 27ης Νοεμβρίου. Ένα από τα θέματα αφορούσε στην οδική σήμανση, στις πινακίδες της περιφερειακής οδού Αυλώνα-Συκαμίνου. Οι συγκεκριμένες πινακίδες έχουν κλαπεί από το 2015  και δεν έχουν αντικατασταθεί έκτοτε παρά τις καταγγελίες και τα αιτήματα των δημοτών, σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο Αυλώνα κ.Δημητρίου. Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Ρούσσης απάντησε πως δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα γραπτό αίτημα για το συγκεκριμένο θέμα. Το δεύτερο ζήτημα αφορούσε στην λειτουργία του Τοπικού Συμβουλίου Αυλώνα. Οι Αυλωνίτες δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης αλλά και η Δυναμική Πολιτεία με τον Γ. Γιασημάκη παρενέβησαν ως προς την λειτουργία του Τοπικού Συμβουλίου το οποίο δεν έχει συνεδριάσει σχεδόν ποτέ σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν. 
Παρεμβάσεις από την αντιπολίτευση έγιναν και για θέμα της επέκτασης του δικτύου ύδρευσης Αυλώνα μιλώντας για λάθος σχεδιασμό και έλλειψη γνωμοδότησης από το Τοπικό Συμβούλιο.
  Εν τω μεταξύ εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η Περιβαλλοντική μελέτη για τον Βιολογικό Καθαρισμό Καλάμου. Όπως είπε ο Αντιδήμαρχος Καλάμου κ. Δέδες, μπορεί το έργο να μην εντάχθηκε στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών "ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι" αλλά οι εγκρίσεις για την πρόοδο του έργου έχουν δρομολογηθεί με γοργούς ρυθμούς και το έργο υπό τον συντονισμό της ΕΥΔΑΠ θα ενταχθεί σε αντίστοιχο χρηματοδοτικό Πρόγραμμα.Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε και την ένταξη στο πρόγραμμα "ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι" της αντικατάστασης του πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης στη δημοτική ενότητα Αφιδνών, ένα έργο ύψους 850 χιλιάδων ευρώ. Ο κ. Δέδες αποχώρησε από τη συζήτηση και την ψήφιση των θεμάτων για τους προϋπολογισμούς 2019 και το πρόγραμμα Δράσης των δύο Νομικών Προσώπων του Δήμου, ΝΠΔΔ και ΚΕΔΩ. Για μια ακόμα φορά η αντιπολίτευση κατήγγειλε την πρακτική της Δημοτικής Αρχής να αποστέλλει τις εισηγήσεις των θεμάτων του Συμβουλίου λίγες μόνο ώρες πριν τη διεξαγωγή του Συμβουλίου με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η πρέπουσα ενημέρωση προς τους Δημοτικούς Συμβούλους. Ομόφωνα ψηφίστηκε η θετική γνωμοδότηση για την ίδρυση  Νηπιαγωγείου και Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για παιδιά με Ειδικές Ανάγκες.
Προηγούμενο
Επόμενο