29 Νοεμβρίου 2018

"Θύμησες και Γεύσεις" στις 16 Δεκεμβρίου στον Ωρωπό


Το βιβλίο της "Θύμησες και Γεύσεις" θα παρουσιάσει στον πολυχώρο "Atlantis" στις 16 Δεκεμβρίου 2018 η συγγραφέας και επιχειρηματίας Ειρήνη Σκιαδά-Χανδρινού. Στο βιβλίο η συγγραφέας καταγράφει ήθη και έθιμα του νησιού που μεγάλωσε, την Σκύρο, ενώ θυμάται και γεύεται στιγμές και νοστιμιές της εποχής εκείνης. Όπως καταγράφεται στο ellinismos.gr, η συγγραφέας
"Αναφέρεται στη δική της οικογένεια, με τις δυσκολίες και τα προβλήματα της "μετά πόλεμο Ελλάδας" αλλά και με τη ζεστασιά του απλού σπιτικού, τις μυρωδιές του φαγητού της μάνας, την αύρα της γαλάζιας θάλασσας και τ' αρώματα του χωραφιού και της φύσης. Θέλει να πιστέψουμε οτι οι αρχές των Ελλήνων και ο Πολιτισμός που κουβαλάμε μας κάνει τους Έλληνες ξεχωριστούς σε όποια χώρα και να ζούμε. Μας κάνει να ελπίζουμε ότι αξίζει στη ζωή μας να έχουμε "Καλές Θύμησες" και "Καλές Γεύσεις" και να μοιραζόμαστε με την οικογένεια και τους φίλους μας".
Σύμφωνα με το βιογραφικό της συγγραφέως όπως αναφέρεται στο ellinismos.gr:
"Η Ειρήνη Σκιαδά, του Εδουάρδου και της Βασιλείας, γεννήθηκε το 1941 στον Πειραιά. Έκανε ένα μέρος των εγκυκλίων της σπουδών στη Σκύρο και το υπόλοιπο στον Πειραιά. Το 1958 εισήχθη στη Ράλλειο Παιδαγωγική Ακαδημία, αλλά δεν συνέχισε τις σπουδές της για οικονομικούς λόγους. Το 1961 διορίστηκε διοικητική υπάλληλος στο Υπουργείο Παιδείας, όπου και υπηρέτησε μέχρι το 1974. Παράλληλα φοίτησε στη Γαλλική Ακαδημία Αθηνών και καταρτίστηκε στη ΣΕΛΕΤΕ. Διορίστηκε στα ΚΑΤΕ εκπαιδευτικός και έμεινε σε αυτή τη θέση μέχρι το 1985, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε. Το 1993 ιδρύει την εταιρεία HONEY STYLE LTD με αντικέιμενο την εισαγωγή βιολογικών προϊόντων προερχομένων από τη μέλισσα. Η βιογραφούμενη είναι παντρεμένη με τον Παναγιώτη Σκιαδά, που καταγεται από το Αγρίνιο και υπηρετούσε στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Παράλληλα, ο κύριος Σκιαδάς, φοιτούσε στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή του Πειραιά, απ’όπου αποφοίτησε το 1965. Το 1980 διορίστηκε με τον βαθμό Καθηγητού στα ΤΕΙ. Από το 1997, ο σύζυγος της βιογραφουμένης είναι μέλος του Συλλόγου Συνταξιούχων Καθηγητών ΤΕΙ. Η κυρία Σκιαδά έχει μια κόρη, την Δήμητρα, η οποία είναι παντρεμένη με τον Παναγιώτη Αναγνωστόπουλο."

Προηγούμενο
Επόμενο