6 Οκτωβρίου 2018

Υποψήφιος Δήμαρχος ο Βαγγέλης Ηλιάσκος


Φίλες και φίλοι,
Αγαπητοί συνδημότες,

   Συμμετέχω ενεργά στα Δημοτικά Δρώμενα από το 2003 στον πρώην Δήμο Ωρωπίων, μέχρι και το τέλος του 2014 στον Καλλικρατικό πλέον Δήμο Ωρωπού, υπηρετώντας με υπευθυνότητα και ανιδιοτέλεια τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από θέσεις ευθύνης, ως δημοτικός σύμβουλος αλλά και Αντιδήμαρχος. Πιστός σε αρχές και αξίες με τις οποίες πορευτήκαμε, με πολλούς συνεργάτες μου αλλά και μαζί σας, με τις οποίες θέλουμε να  συνεχίσουμε να οραματιζόμαστε περήφανα το κοινό μας μέλλον.
   Ωστόσο, τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια, ως ενεργός πολίτης του Δήμου μας, παρακολούθησα από κοντά «τα έργα και τις ημέρες» της σημερινής Δημοτικής μας Αρχής και με στοχευμένες δημόσιες παρεμβάσεις μου και παρουσίες στο Δημοτικό Συμβούλιο, σαν ειδικός αγορητής, εξέφρασα τις απόψεις μου, τις πολιτικές μου θέσεις αλλά και ξεκάθαρες προτάσεις για να αποφευχθούν επικίνδυνες αποφάσεις που πάρθηκαν με στρεβλό τρόπο και προχειρότητα, σε πολλά και σοβαρά θέματα, που αφορούν την ποιότητα της ζωής των δημοτών και της ανάπτυξης του τόπου μας.
   Αποφάσεις που πάρθηκαν με την φιλοσοφία, «Του Ενός Ανδρός Αρχή» και μιας κλειστής ομάδας και ανέδειξαν τον «αυταρχικό τρόπο», με τον οποίο άσκησαν τα καθήκοντά τους απέναντι τη νέα γενιά και τις οικογένειές μας, απέναντι στους επαγγελματίες του τόπου μας και τις συλλογικότητες, απέναντι σε όλους όσους θέλησαν να κρίνουν, μια πρωτόγνωρη  «Φαύλη Πολιτική».
Φίλες και Φίλοι,                                                   
O θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχει ως σκοπό να είναι δίπλα στον πολίτη, να βάζει στόχους, να διαβουλεύεται και να ενισχύει την κοινωνική συνοχή και την αλληλεγγύη, να δίνει λύσεις και διεξόδους στα προβλήματα της καθημερινότητας, πραγματοποιώντας μικρά και μεγάλα έργα και κυρίως έργα υποδομής και ανάπτυξης, βελτιώνοντας την ποιότητα της ζωής μας.
Τα αυτονόητα που έγιναν προσδοκίες και ελπίδες από τους πολίτες και ποτέ δεν εκπληρώθηκαν, άφησαν στον κόσμο πικρία, απογοήτευση και πολλά αναπάντητα γιατί, στην πεντάχρονη θητεία της απερχόμενης δημοτικής αρχής.
Μια Δημοτική Αρχή  που αφήνει πίσω της μια εικόνα, κακής διαχείρισης, σπατάλης του δημόσιου χρήματος, μηδενικής λογοδοσίας και διαφάνειας, τραγικής απραξίας στα μεγάλα προβλήματα του τόπου, ακολουθώντας τις γνωστές παλαιοκομματικές πρακτικές των κοινοτήτων, αποκλειστικά και μόνο για «εξασφάλιση ψήφων και επανεκλογής».
Οι παθογένειες αυτού του κλειστού συστήματος εξουσίας, που υπηρετείται από «πρόθυμους και κακούς διαχειριστές», δημιουργεί πολίτες ομήρους, προωθεί αντιδημοκρατικά ήθη και στο τέλος - τέλος δεν παράγει ουσιαστική πολιτική για τον τόπο και τους πολίτες, πρέπει να σταματήσουν και να πάνε εκεί που ανήκουν, στο παρελθόν.
Πρέπει να προτάξουμε την δημοκρατικότητα, την συλλογικότητα και την αλληλεγγύη, στο πέπλο μιας εκκωφαντικής εξουσίας που το μόνο που ξέρει, είναι να «συναλλάσσεται».
Να σταματήσουμε αυτό το σύστημα εξουσίας που θέλει να συμπαρασύρει στο πάτο καθετί που μπορεί και αντιστέκεται, έχει φωνή, προτείνει και οραματίζεται. Καθετί νεωτεριστικό και αναπτυξιακό που απειλεί «την δική τους  Συστημική Λογική όπου ο Πολίτης γίνεται Πελάτης».
Είναι σίγουρο ότι το μέλλον αυτού του τόπου, το μέλλον των παιδιών μας, αξίζει κάτι καλύτερο.
Είναι η ευθύνη όλων μας, που κρύβουμε βαθιά στην ψυχή μας και μας εγείρει διαρκώς, ώστε να μη ξεχνούμε τους αληθινούς στόχους της ζωής μας. Άλλωστε σε αυτά τα παιδιά θα απολογηθούμε αύριο για το τι κάναμε τόσα χρόνια.
Είναι αναγκαίο και πρέπει να προσπαθήσουμε μαζί με τους πολλούς, με αυτούς που θέλουν μια υγιή Διοίκηση στο Δήμο, για ένα ευοίωνο, δημοκρατικό και πάνω απόλα ελπιδοφόρο αύριο.
Με αίσθημα ευθύνης, ειλικρινούς διάθεσης για προσφορά στο τόπο  και θέληση για να δημιουργήσουμε έναν Δήμο δίπλα στον πολίτη, «θέτω την υποψηφιότητά μου για Δήμαρχος Ωρωπού στις επικείμενες αυτοδιοικητικές   εκλογές   που   θα   διεξαχθούν   τον   Μάιο   του   2019».
Στο συλλογικό αυτό αγώνα θα βρίσκονται δίπλα μου, άνθρωποι που προέρχονται από όλους τους ιδεολογικούς χώρους, με στόχο να δώσουμε ένα κινηματικό χαρακτήρα για να απελευθερώσουμε τις υγιείς δυνάμεις τις κοινωνίας μας  και να στελεχώσουμε ένα ψηφοδέλτιο, με ικανούς, ανιδιοτελείς και άξιους συμπολίτες μας που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν.
Και πιστέψτε με, υπάρχουν πολλοί.
Η διοίκηση του Δήμου μας χρειάζεται  συνεννόηση και συνεργασία, χρειάζεται διάθεση προσφοράς, όχι «γυρολόγους διαχειριστές της εξουσίας» που με ξεπερασμένες, παλαιοκομματικές και αποτυχημένες φιλοσοφίες, προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες ότι είναι ικανοί να υπηρετήσουν το τόπο.
Στον αγώνα αυτό προσκαλώ και όλους τους νεολαίους μας τους οποίους  πάντα εμπιστεύομαι, που έχουν άποψη, έχουν όρεξη και ενδιαφέρονται για τα κοινά του τόπου μας, να ασχοληθούν ενεργά και να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια. 
Άλλωστε είναι γνωστό ότι ο μόνος τρόπος για να αλλάξεις ένα σύστημα είναι να το πολεμήσεις από μέσα.
«Ζητώ την εμπιστοσύνη σας,  χωρίς συμβιβασμούς,  ξεπερασμένους τοπικισμούς  και  αποτυχημένες νοοτροπίες».

«Σας ζητώ να πιστέψετε σε αυτόν τον κοινό στόχο και με αξιοπρέπεια, υπερηφάνεια,  κοινό νου και καθαρή σκέψη,  να πάμε τον τόπο που αγαπάμε,  εκεί που του αξίζει».
 


                                                                    Βαγγέλης   Καλ.    Ηλιάσκος
                                                                              Εκπαιδευτικός
Προηγούμενο
Επόμενο