2 Αυγούστου 2018

Με κατάνυξη εορτάστηκε ο Αγ. Τιμόθεος στα Νέα Παλάτια.


Με κατάνυξη πραγματοποιήθηκαν οι διήμερες θρησκευτικές εκδηλώσεις για την εορτή του Αγίου Τιμοθέου, πρώην Αρχιεπισκόπου και προστάτη του Μαρμαρά της Μικράς Ασίας όπου βρίσκονται και τα Παλάτια. Οι Νεοπαλατιατιανοί συντοπίτες μας έχουν ξεκινήσει τον αγώνα ανέγερσης του Ναού του Αγίου στα Νέα Παλάτια Ωρωπού από το 2010. Την παραμονή της εορτής πραγματοποιήθηκε Μέγας Εσπερινός από τον  Μητροπολίτη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλο.

Ακολούθησε περιφορά της εικόνας του Αγίου στους δρόμους των Νέων Παλατίων παρουσία πλήθους πιστών. Από τους επισήμους το παρόν έδωσαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής επικρατείας της Ν.Δ Βασίλης Οικονόμου, ο Δήμαρχος Ωρωπού Θωμάς Ρούσσης, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Νέων Παλατίων Θεοφάνης Καζαμίας, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ωρωπού και επικεφαλής της "Δυναμικής Πολιτείας" Γιώργος Γιασημάκης, (ο κ. Γιασημάκης μάλιστα είναι ο υποψήφιος που κατάγεται από τα Παλάτια του Μαρμαρά όπως και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξής του κ. Χατζηιωάννου που έδωσε κι αυτός το παρόν), ο πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Μαλακάσας και υποψήφιος Δήμαρχος Κωνσταντίνος Λίτσας και πολλοί ακόμη.


Λίγα λόγια για τον Τιμόθεο της Προικοννήσου    

Όπως διαβάζουμε ΕΔΩ ο Άγιος Τιμόθεος:
"Ἔζησε στὰ μέσα του 6ου αἰῶνα, ἐπὶ βασιλέων Ἰουστίνου τοῦ Θράκα καὶ Ἰουστίνου ἀνεψιοῦ του Ἰουστινιανοῦ τοῦ Μεγάλου.
Λόγω τῆς μεγάλης του ἀρετῆς, ἔγινε ἐπίσκοπος Προκοννήσου ἢ Προικοννήσου, καὶ ποὺ σήμερα λέγεται Μαρμαράς. Τὰ ποιμαντικά του καθήκοντα ἐξάσκησε ἄριστα διὰ τῆς πραότητάς του καὶ διὰ τῆς προσευχῆς. Κάποτε μάλιστα θεράπευσε καὶ τὴν κόρη τοῦ βασιλιὰ Ἰουστινιανοῦ ἀπὸ δαιμόνιο.
Ἀπεβίωσε εἰρηνικὰ τὴν 1η Αὐγούστου. Ἀργότερα ἡ βασίλισσα Θεοδώρα, πρὸς ἔνδειξη εὐγνωμοσύνης στὸν Ἅγιο, ἔκτισε Μονὴ στὸ ὄνομά του, ἐκεῖ ὅπου βρέθηκε τὸ ἅγιο λείψανό του. Ἐκεῖ κοντὰ, μάλιστα, βρέθηκε καὶ πηγὴ ἁγιάσματος."


Προηγούμενο
Επόμενο