9 Ιουλίου 2018

Με το βλέμμα στο μέλλον του Δήμου Ωρωπού η συνέντευξη Γιασημάκη.

 Με προτάσεις που θα βγάλουν τον Ωρωπό από τα αδιέξοδα αλλά και με την παρουσίαση του έργου της δημοτικής παράταξης της αντιπολίτευσης "Δυναμική Πολιτεία" κύλησε, μεταξύ άλλων, η ενημερωτική Συνέντευξη Τύπου του Γιώργου Γιασημάκη, του επικεφαλής της παράταξης. Η Συνέντευξη πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 8 Ιουλίου 2018 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο Αυλώνα. 
Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν, τέλος στις ιδιωτικοποιήσεις θα βάλει η διοίκηση Γιασημάκη επαναφέροντας την δημοτική Υπηρεσία Καθαριότητας και ενισχύοντάς την αποκτώντας εξοπλισμό με τη μέθοδο leasing.
Η Υπηρεσία μπορεί να ανανεωθεί με καινούργιο στόλο οχημάτων χωρίς καμία επιβάρυνση για τους πολίτες  και με την εξοικονόμηση χρημάτων που θα εξασφαλίσει τόσο η αποχώρηση της ιδιωτικής εταιρείας που έχει αναλάβει σήμερα την αποκομιδή των σκουπιδιών, όσο και το χαμηλό κόστος συντήρησης και λειτουργίας των καινούργιων οχημάτων. Με τον παραπάνω τρόπο θα δοθεί τέλος και στην αβεβαιότητα των 130 εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου. Συγκεκριμένη πρόταση παρουσιάστηκε και ως προς την αναβάθμιση του οδοφωτισμού τον οποίο η δημοτική αρχή του κ. Ρούσση σχεδιάζει να δώσει σε ιδιωτική εταιρία. Ο κ. Γιασημάκης πρότεινε την αναβάθμιση του δικτύου οδοφωτισμού με ίδιους πόρους του Δήμου Ωρωπού και την εφαρμογή πιλοτικά σε μια-δυο τοπικές κοινότητες. Η πρόταση για τον οδοφωτισμό μελλοντικά μπορεί να φέρει μείωση στα Δημοτικά τέλη. Μείωση στα τέλη θα φέρει και η αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης που σχεδιάζει να υλοποιήσει η "Δυναμική Πολιτεία" εφόσον οι δημότες μας της εμπιστευτούν τη διοίκηση του Δήμου στις εκλογές του 2019.
 Σε σχετική ερώτηση του "Φάρου" ο κ. Γιασημάκης μας απάντησε πως είναι η πρώτη φορά στο Δήμο Ωρωπού που αντιπολίτευση παράγει έργο:


  • Η "Δυναμική Πολιτεία¨έχει διασφαλίσει ως ένα βαθμό (από τη θέση της) το οικονομικό συμφέρον των δημοτών- πολιτών του Ωρωπού  με τις παρεμβάσεις της στον Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης για τις απευθείας αναθέσεις, με αποτέλεσμα να πιέσει την διοίκηση Ρούσση να αναθέτει δουλειές μετά από διαγωνισμούς.
  • Επίσης, έχει μπει "εμπόδιο" στην υποβάθμιση του τόπου με προσφυγές κατά της δημιουργίας Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολλειμμάτων (ΧΥΤΥ) στο Πολυδένδρι  που έχει ήδη ζητηθεί από τη δημοτική Αρχή.
  • Η παράταξη με τις παρεμβάσεις των στελεχών της, όπως του Ανδρέα Μπαλόκα, συνέβαλε στην διασφάλιση της νομιμότητας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ωρωπού (αλλά και της Κ.Ε.Δ.Ω.) μετά και τις ενέργειες του πρώην Προέδρου του Ταμείου κ. Ανδρέα Γαζβινιάν. 
  • Με παρεμβάσεις της παράταξης αλλά και του κ. Κώστα Σιούτη των ΑΝ.ΕΛ., λειτούργησαν τα Τοπικά Ιατρεία Ωρωπού στον αναβαθμισμένο χώρο που βρίσκονται σήμερα και όχι σε αίθουσες προκάτ όπως σχεδίαζε αρχικά η Δημοτική αρχή.  



Στην Συνέντευξη Τύπου, εκτός από τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, παραβρέθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι Συλλόγων, πολιτικών κομμάτων και πολύς κόσμος, παρά την καταρρακτώδη βροχή.
Όλες οι λεπτομέρειες της Συνέντευξης στο περιοδικό "Ο Φάρος" που θα κυκλοφορήσει προσεχώς.
Στο κέντρο ο Γ. Γιασημάκης, αριστερά ο γιός του Αποστόλης και οι κυρίες Κωνσταντίνα Χατζηγιάννη και  Ηρώ Δράκου που συντόνισαν την Συνέντευξη Τύπου.

Προηγούμενο
Επόμενο