6 Ιουλίου 2018

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ωρωπού:"Η Δημοτική Αρχή κωφεύει…."




ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ        
ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ                                        Ωρωπός, 05-07-2018

Το Σωματείο Εργαζομένων Ωρωπού στην από 05-07-2018 Γενική Συνέλευση του, με μοναδικό θέμα την συζήτηση σχετικά με την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να προβεί σε ανοικτό Δημόσιο Διαγωνισμό για την παροχή υπηρεσίας με τίτλο «Αναβάθμιση Δημοτικού Φωτισμού»,  ενημέρωσε τα μέλη του για τα κάτωθι:

Την 15-06-2018 με το υπ.αριθμ.πρωτ. 28 έγγραφό του, ο Σύλλογος Εργαζομένων ζήτησε από την Δημοτική Αρχή τα σχετικά έγγραφα που αφορούν την παροχή υπηρεσίας με τίτλο «Αναβάθμιση Δημοτικού Φωτισμού» και συνδέονται με την υπ. αριθμ. 142/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωρωπού η οποία φέρει τον τίτλο: «Έγκριση τευχών δημοπράτησης για την αναβάθμιση δημοτικού οδοφωτισμού Δήμου Ωρωπού»  …. μέχρι και σήμερα 05-07-2018   (21 μέρες μετά),  η Δημοτική Αρχή κωφεύει….
Την 20-06-2018 με το υπ. αριθμ.πρωτ. 31 έγγραφό του, ο Σύλλογος Εργαζομένων επαναυπέβαλε αίτηση ζητώντας την άμεση χορήγηση των προαναφερομένων εγγράφων  …. μέχρι και σήμερα (16 μέρες μετά) 05-07-2018,  η Δημοτική Αρχή κωφεύει….
Ο Σύλλογος Εργαζομένων αμυνόμενος ως προς την απαξιωτική στάση του Δημάρχου και των μελών της Δημοτικής Αρχής αναγκάστηκε να προσφύγει και στην υποβολή αίτησης έκδοσης εισαγγελικής παραγγελίας με ημ/νία 26-06-2018, επί της οποίας ο κύριος Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών έκρινε ότι τα ανωτέρω έγγραφα έπρεπε να διαβιβαστούν…. μέχρι και σήμερα (9 μέρες μετά)               05-07-2018  η Δημοτική Αρχή κωφεύει….
Αντιθέτως η μοναδική «επίσημη» απάντηση στις αιτήσεις του Συλλόγου μας είναι το από 19.06.2018 Δελτίο Τύπου με τίτλο «Η Δημοτική Αρχή δεν παίζει με το μέλλον κανενός» στο οποίο ο Δήμαρχος  και οι συνεργάτες τους κάνουν λόγο για «Κασσάνδρες» και πολιτικάντηδες που προσπαθούν να επηρεάσουν την κοινή γνώμη, αγνοώντας επιδεικτικά ότι οι αιτήσεις έγιναν από νόμιμους εκπροσώπους υπαλλήλων που φοβούνται για το μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους,  οι οποίοι είναι ταυτόχρονα και δημότες που έχουν κάθε δικαίωμα να ξέρουν που θα διατεθούν, με ποιον τρόπο  και γιατί,  τα Δημοτικά Τέλη  τα οποία και οι ίδιοι  πληρώνουν ανελλιπώς κάθε μήνα …….
Ο Σύλλογός μας  πεπεισμένος πλέον  για τις αδιαφανείς κινήσεις  της Δημοτικής Αρχής προσέφυγε σε Ειδική Διοικητική Προσφυγή στον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής ζητώντας την ακύρωση της υπ.αριθμ. 142/2018 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωρωπού η οποία φέρει τον τίτλο: «Έγκριση τευχών δημοπράτησης για την αναβάθμιση δημοτικού οδοφωτισμού Δήμου Ωρωπού».
Μας έχει γίνει πλέον σαφές ότι εκτός από τη σύνταξη δελτίων τύπου από την Δημοτική Αρχή, τα οποία πραγματικά υποβιβάζουν τη νοημοσύνη όλων μας (όπως και αυτή αναφέρει στο από 19.06.2018 Δελτίο της), δεν θα πάρουμε ουσιαστικές και έγκαιρες απαντήσεις στα ερωτήματά μας.
Απόδειξη του γεγονότος είναι, ότι ενώ η Δημοτική Αρχή διατυμπανίζει στο Δελτίο Τύπου της, ότι «συνεργάζεται με τους εργαζόμενους απερίσπαστα και αποτελεσματικά», την ίδια στιγμή αρνείται την διεκπεραίωση απλών αιτήσεων, αποκρύπτοντας έτσι τα βασικά στοιχεία που καταργούν την διαφάνεια στις πράξεις της.

Είναι πλέον δεδομένο ότι με την εκχώρηση των Δημοτικών Τελών σε ιδιώτη κινδυνεύει το μέλλον όλων μας.
Όχι μόνο των εργατών καθαριότητας και όχι μόνο των εργατών ηλεκτροφωτισμού. Όλων μας.

Ομόφωνα τα Μέλη του Συλλόγου στη Γενική Συνέλευση της από 05/07/2018, αποφάσισαν την εντατικοποίηση των κινητοποιήσεων προσκαλώντας  τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο όπως ανακαλέσουν την υπ. αριθμ. 142/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωρωπού, η οποία φέρει                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         τον τίτλο: «Έγκριση τευχών δημοπράτησης για την αναβάθμιση δημοτικού οδοφωτισμού Δήμου Ωρωπού», παραθέτοντας την τελευταία φράση του από 19.06.2018 Δελτίου Τύπου του Δήμου με  τίτλο «Η Δημοτική Αρχή δεν παίζει με το μέλλον κανενός»: «Σας διαβεβαιώνουμε ότι εμείς θα συνεχίσουμε το έργο μας και θα κριθούμε, όταν έρθει η ώρα από το λαό του Ωρωπού».

Αυτό σας καλούμε να κάνετε Δήμαρχε. Να συνεχίσετε το έργο σας. Απλά χορηγήστε μας τα από 25 ημερών και πλέον ζητηθέντα στοιχεία, έτσι ώστε να διευκρινιστεί η διαφάνεια και η τήρηση της νομιμότητας σε αυτό.

Συνάδελφοι να είστε έτοιμοι……
      
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Η Γεν. Γραμματέας


         ΗΛΙΑΣ ΦΩΤΟΣ                                                 ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ


Προηγούμενο
Επόμενο