18 Ιουνίου 2018

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Ωρωπού: "Δεν θα τους αφήσουμε να παίζουν με το μέλλον μας".


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ        
ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ                                                                   Ωρωπός, 15-6-2018

Το Σωματείο Εργαζομένων Ωρωπού στην από 14-6-2018 συνεδρίασή του με μοναδικό θέμα την συζήτηση σχετικά με την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να προβεί σε ανοικτό Δημόσιο Διαγωνισμό για την παροχή υπηρεσίας με τίτλο «Αναβάθμιση Δημοτικού Φωτισμού» αποφάσισε ομόφωνα τα κάτωθι:

Με έκπληξη διαπιστώνουμε τα τελευταία χρόνια την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να παραχωρεί “ελαφρά τη καρδία” σε ιδιώτες βασικές υποδομές του Δήμου μας, αδιαφορώντας για τις οποιαδήποτε συνέπειες θα έχει μακροπρόθεσμα αυτή η κίνηση στη διαχείριση των οικονομικών του Δήμου, στην ζωή των Δημοτών και στους ίδιους τους εργαζομένους που για άλλη μια φορά καλούνται να ζουν υπό την απειλή μιας ενδεχόμενης κατάργησης των οργανικών τους θέσεων, δέσμιοι σε μια απόφαση Δημοτικής αρχής η οποία  μπορεί και να μην είναι παρούσα όταν θα κληθεί να απολογηθεί για τις συνέπειες των πράξεων  της .
Μετά την καθαριότητα σειρά έχει ο ηλεκτροφωτισμός.
Απορίας άξιο δε είναι το κείμενο της εισήγησης της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, υπογεγραμμένο από τον ίδιο τον Δήμαρχο και όχι από τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών ο οποίος είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος για τις εισηγήσεις της υπηρεσίας του,  σύμφωνα με το οποίο προτείνεται , με αρκετά “έξυπνο”  και ασαφή τρόπο, ως συμφέρουσα λύση η μέθοδος “ με σύμβαση Ενεργειακής Απόδοσης με εκχώρηση Δημοτικών τελών” , παρακάμπτοντας και υποβαθμίζοντας  άλλες λύσεις σαφώς πιο κερδοφόρες και πιο αποτελεσματικές όπως η λήψη δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων οι οποίες σαφώς και δεν βασίζονται σε εκχώρηση εσόδων του Δήμου σε ιδιωτικές τσέπες.
Αντιθέτως προσπαθούν να μας πείσουν ότι στηριζόμενοι σε μία ελλιπή και καθοδηγούμενη   μελέτη η παράδοση του Δημοτικού φωτισμού και η εκχώρηση των χρημάτων των Δημοτών για 12 ολόκληρα χρόνια στα χέρια ιδιώτη, είναι η πιο οικονομική και βιώσιμη λύση για την περιοχή μας.
Θεωρώντας ότι η συγκεκριμένη απόφαση παίζει με την νοημοσύνη όλων μας θίγοντας πάνω από όλα βασικά εργασιακά δικαιώματα των υπαλλήλων του Δήμου, το σωματείο καταγγέλλει την τακτική της Δημοτικής αρχής  και στέκεται αντιμέτωπο σε οποιαδήποτε κίνηση θα έχει ως τελικό στόχο την αποδυνάμωση του εργατικού προσωπικού του Δήμου και την μεταμόρφωση της περιοχή μας σε ένα απέραντο ιδιωτικό εργοτάξιο.

Συνάδελφοι σας καλούμε σε επαγρύπνηση ..  Όλοι μαζί θα διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας. Όλοι μαζί θα παλέψουμε για το ψωμί των οικογενειών μας.
Σας καλούμε σε μαζική συμμετοχή στις προσεχείς κινητοποιήσεις του συλλόγου μας.
Δεν θα τους αφήσουμε να παίζουν με το μέλλον μας.
Αντιδράμε τώρα για να μην πεινάσουμε αύριο. 
Αυτή η τακτική ιδιωτικοποίησης και απαξίωσης των ζωών μας δεν θα περάσει.

Δήμαρχε χτες ήταν οι υπάλληλοι καθαριότητας.... σήμερα είναι οι  ηλεκτρολόγοι και οι εργάτες του Δήμου μας  ...  αύριο ποιοι? 


       Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                             Η Γεν. Γραμματέας 


       ΗΛΙΑΣ ΦΩΤΟΣ                                                                 ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ


Προηγούμενο
Επόμενο