17 Μαΐου 2018

Δικαίωση για το Τοπικό Συμβούλιο Μαλακάσας



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  
Πριν από λίγες ημέρες  είχαμε την ευχάριστη είδηση  της μεταφοράς του Κ.Α.Π.Η. Μηλεσίου,  από τον χώρο που στεγαζόταν, στην πλατεία Μηλεσίου και στην ιδιόκτητη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Κοινότητας.
Μια μεταφορά  που ήταν το πάγιο αίτημα του Τοπικού μας Συμβουλίου τα τελευταία δύο χρόνια από την πρώτη στιγμή λειτουργίας του Κ.Α.Π.Η.
Δυστυχώς, εδώ και δυο χρόνια η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ωρωπού (ΚΕΔΩ) που είναι αρμόδια για τα Κέντρα, επέλεξε να μισθώνει ιδιωτικό χώρο (επαγγελματική στέγη)  στην περιοχή του Μηλεσίου για την στέγαση του Κ.Α.Π.Η. Κατά το ίδιο διάστημα η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Κοινότητας με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου άλλαξε χρήση, έγινε υγειονομικού ενδιαφέροντος και μισθωνόταν από ιδιώτη.
Από την πρώτη στιγμή εκφράσαμε  την πρόθεσή μας και εξηγήσαμε  ότι το Κ.Α.Π.Η. είναι αναγκαίο να λειτουργήσει στην ιδιόκτητη  αίθουσα πολλαπλών χρήσεων ώστε να εκμεταλλευτούμε- αξιοποιήσουμε την πλατεία και να μην πληρώνουμε μίσθωμα.  Το Κέντρο είναι πιο προσβάσιμο  για τους κάτοικους του Μηλεσίου στον χώρο της Κοινότητας. Για  ακόμα μια φορά η Δημοτική Αρχή  δεν μας άκουσε  και αποφάσισε  να μισθώνει ακίνητο, ενώ διέθετε ιδιόκτητο χώρο που μάλιστα πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις. Εμείς, με επιστολή προς την Δημοτική Αρχή και τον Τύπο, είχαμε εκφράσει την αντίθεσή μας στην λειτουργία του Κ.Α.Π.Η. σε μισθωμένο ιδιωτικό χώρο.
Δυο χρόνια μετά  έχουμε την αλλαγή έδρας και το Κ.Α.Π.Η. επιτέλους μεταφέρθηκε εκεί που είχαμε υποδείξει στην αρχή. Διερωτώμεθα λοιπόν:
- Γιατί χάσαμε δυο ολόκληρα χρόνια;
- Γιατί  η Δημοτική Αρχή δεν αφουγκράζεται τα Τοπικά Συμβούλια που γνωρίζουν  καλύτερα τα  θέματα των Κοινοτήτων;
 Για άλλη μια φορά, βιώνουμε την προχειρότητα  της Δημοτικής Αρχής σε απλά καθημερινά προβλήματα. Αποδεικνύεται, για ακόμη μια φορά, πως τα Τοπικά Συμβούλια στον Δήμο μας έχουν εθιμοτυπικό ρόλο. Αντίθετα  με τις προεκλογικές υποσχέσεις για αναβάθμιση, τα Συμβούλιά μας  παραμένουν στο περιθώριο χωρίς αρμοδιότητες.
Παρακάτω, σας  παραθέτουμε την επιστολή  προς την Δημοτική Αρχή που αποστείλαμε στις 27 Ιουλίου του 2016. Η αλλαγή έδρας του Κ.Α.Π.Η. αποτελεί και την δικαίωση του Τοπικού Συμβουλίου Μαλακάσας.

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ΜΑΛΑΚΑΣΑΣ
17/5/2018




 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΑΛΑΚΑΣΑΣ

27  Ιουλίου   2016

Σήμερα μετά από 6 χρονιά Καλλικρατικού Δήμου έχουμε τα εγκαίνια του ΚΑΠΗ . Επιτέλους έστω και αργά η τοπική ενότητα Μαλακάσας ήταν η μοναδική ενότητα του Δήμου Ωρωπού που δεν φιλοξενούσε ΚΑΠΗ και με μεγάλη χαρά οι κάτοικοι του Μηλεσίου θα μπορούν να εξυπηρετηθούν από την λειτουργιά του ΚΑΠΗ.
Το Μήλεσι ως οικισμός εδώ και είκοσι χρονιά έχει δικό του ιδιόκτητο κτίριο ως πολλαπλών χρήσεων , και χρησιμοποιήθηκε για ανάγκες της κοινότητας και φιλοξενούσε πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Η δημοτική αρχή το 2014 αποφάσισε να αλλάξει την χρήση και να γίνει υγειονομικού ενδιαφέροντος και την μίσθωσε σε ιδιώτη,
Με το μίσθωμα αυτό νοίκιασε αλλά χώρο στην περιοχή του Μηλεσίου που θα γίνει το ΚΑΠΗ.
Μπορεί να απαντήσει η δημοτική αρχή γιατί δεν λειτούργησε το ΚΑΠΗ Μηλεσίου στον μοναδικό ιδιόκτητο χώρο που έχει στον Δήμο Ωρωπού; Γιατί δεν αξιοποίησε τον δικό της κτήριο και προέβη στην ενοικίαση αλλού κτιρίου να στεγάσει τις ανάγκες του ΚΑΠΗ. Αυτό δείχνει λάθος σχεδιασμό και ανικανότητα.
Δεν στρεφόμαστε  κατά του ιδιώτη διότι στα πλαίσια της ελεύθερης αγοράς και από την στιγμή που άλλαξε χρήση καλά έκανε και χρησιμοποίησε το χώρο προς όφελος του.

Αλλα η δημοτική αρχή ήταν αναγκαίο να αξιοποιήσει το δικό της κτήριο πρώτα.

Επίσης, το τοπικό συμβούλιο Μαλακάσας το νόμιμα εκλεγμένο από τους κάτοικους της Μαλακάσας και του Μηλεσίου γιατί δεν προσκλήθηκε στα εγκαίνια του ΚΑΠΗ ?Επίσης γιατί δεν κλήθηκε να γνωμοδοτήσει για την λειτουργιά του ΚΑΠΗ και γιατί δεν κλήθηκε να γνωμοδοτεί για τα φλέγοντα θέματα της Μαλακάσας.
Επίσης σε όσες εισηγήσεις έχει προτείνει το τοπικό συμβούλιο δεν έχει λάβει καμία απάντηση από την δημοτική αρχή.

Φαντάζομαι η περιβόητη αναβάθμιση των τοπικών συμβουλίων παρέμενε στις καλένδες και στα προεκλογικά φυλλάδια αφού η δημοτική αρχή έχει υποκαταστήσει το ρόλο των τοπικών συμβουλίων ως διακοσμητικό .
Επίσης σήμερα που θα γίνουν τα εγκαίνια πρέπει να απαντηθεί γιατί ο δρόμος του Μηλεσίου παραμένει κλειστός από τις 7 Ιουνίου και έχει ως αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν οι κάτοικοι του Μηλεσίου -η διέλευση των οχημάτων γίνεται σε μια λωρίδα, ενώ έχουν μεγάλο πρόβλημα οι τοπικές επιχειρήσεις.
Δεν μας έχει απαντήσει κανείς υπεύθυνος για το μέγεθος της ζημιάς και για ποιο λόγο ο δρόμος παραμένει κλειστός πάνω από ενάμιση μήνα;


ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΓΚΟΥΖΟΥΝΗΣ
ΜΕΛΗ :         ΣΠΥΡΟΣ ΛΙΤΣΑΣ, ΕΛΕΑΝΑ ΚΟΚΛΑ                                                                                                                    


Προηγούμενο
Επόμενο