27 Απριλίου 2018

Αυτά προτείνει το Δημοτικό Συμβούλιο για τα Διόδια


Το ψήφισμα που εκδόθηκε στις 25 Απριλίου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία και θα δοθεί στον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρήστο Σπίρτζη που θα μιλήσει για τα Διόδια στον Ωρωπό την Κυριακή 29 Απριλίου.
  
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ωρωπού εκφράζοντας το σύνολο των κατοίκων του Δήμου Διεκδικεί:
1-Ελεύθερη διέλευση από όλους τους σταθμούς διοδίων (μετωπικά και πλευρικά) για τους δημότες, τους εργαζομένους και τους μόνιμους κατοίκους του Δήμου Ωρωπού.
2-Ελεύθερη διέλευση των φορτηγών οχημάτων ιδιοκτησίας δημοτών, εργαζομένων και μόνιμων κατοίκων του Δήμου Ωρωπού και εφαρμογή του Νόμου περί μη διέλευσης από τους παράδρομους των φορτηγών οχημάτων, πλην των ανωτέρω.
3-Εφαρμογή της χιλιομετροχρέωσης για τους λοιπούς χρήστες των παραχωρηθέντων οδών.
4-Ολοκλήρωση των παράπλευρων οδών, ώστε να εξασφαλίζεται ασφαλής διέλευση.
5-Διαγραφή των προστίμων, τα οποία έχουν αποσταλεί ή πρόκειται να αποσταλούν στους δημότες, τους εργαζομένους και τους μόνιμους κατοίκους του Δήμου Ωρωπού.
 6-Ακύρωση του άρθρου 13 του Νόμου 4337/2015 περί μη επιβολής δημοτικών τελών στις παραχωρησιούχους εταιρείες.
 7-Σε περίπτωση που γίνουν δεκτά τα αιτήματά μας και επιτευχθεί συμφωνία με την Νέα Οδό, να γίνει τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης η οποία θα κυρωθεί από την Βουλή, έτσι ώστε να αποκτήσει ισχύ Νόμου.
8-Συγκροτεί Διαπαραταξιακή Επιτροπή η οποία θα εξετάσει τις μορφές κινητοποίησης και διεκδίκησης για την κατάργηση των διοδίων.

Προηγούμενο
Επόμενο