25 Απριλίου 2018

Εδώ δεν χωράνε ΘΑ.....


Ή συγκέντρωση Σπίρτζη την Κυριακή στον Ωρωπό για τα διόδια, είναι πολύ σημαντική και δεν έχει καμία σχέση με τις προηγούμενες σε Άγιο Στέφανο και Αχαρνές. Και είναι πολύ διαφορετική για δύο λόγους. 
  •  Στον Ωρωπό εδώ και πολλά χρόνια συντελείται ένα έγκλημα, όπως έχει γίνει αποδεκτό από όλες τις πλευρές. Άρα λοιπόν δεν χωρούν μελλοντολογικές υποσχέσεις, και δηλώσεις του στυλ, όλα θα λυθούν το 19 που θα εφαρμοστεί η χιλιομετρική χρέωση. Εδώ υπάρχει η καθημερινή πραγματικότητα που πληγώνει, κυριολεκτικά και μεταφορικά, τους κατοίκους του Ωρωπού, και υπάρχει και η δεδομένη δίωξη 100άδων κατοίκων που απειλούνται με οικονομική καταστροφή. Άρα οι όποιες δηλώσεις θα πρέπει να είναι εφαρμοσμένες ΧΘΕΣ, και θα πρέπει να είναι απόλυτα δεσμευτικές και εφαρμόσιμες. ΘΑ, εδώ δεν χωράει. 
  • Ο Ωρωπός είναι μια μικρή κοινωνία. Αυτοί που ασχολούνται χρόνια τώρα με τα κοινά, έχουν ονοματεπώνυμο, θέσεις και άποψη, που είναι ιστορικά καταγεγραμμένα. Άρα λοιπόν η οποιαδήποτε υπαναχώρηση και η οποιαδήποτε προσπάθεια "βαψίματος του μαύρου σε άσπρο", θα αποτελέσει ντροπή και όνειδος, για όποιον το επιχειρήσει. Οι θέσεις μας, είναι δικές μας και δεν αφορούν το αν είμαστε κυβέρνηση ή αντιπολίτευση.
Ούτε φυσικά είναι σωστό να χαρακτηριστούν κάποιοι ΠΡΟΔΟΤΕΣ και άλλα φαιδρά, επειδή επιμένουν να θυμούνται και να υποστηρίζουν τα όσα υποστήριζαν. (Όταν μάλιστα έχουν δεχθεί «μαχαιριά»). 
Ή Ιστορία λοιπόν θα είναι εκεί και θα καταγραφεί συμπεριφορές, απόψεις και θέσεις. 
Και ως γνωστόν η Ιστορία έχει την τάση να επιστρέφει συμπεριφορές. 


Στέφανος Ζαφείρης

Προηγούμενο
Επόμενο