4 Μαρτίου 2018

Σηκώνουν κουρνιαχτό για να συγκαλύψουν την συμφωνία τους με τους εργολάβους


Εργολάβος στην καθαριότητα στο δήμο Ωρωπού σημαίνει περισσότερα δημοτικά τέλη,  απολύσεις και τσάκισμα εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων (περικοπές επιδομάτων ανθυγιεινού κ.α.).

Ο κουρνιαχτός που έχει σηκώσει η δημοτική αρχή μαζί με την αντιπολίτευση των «προθύμων» (Οικονομάκος, Γιασημάκης κλπ) στην αντιπαράθεση τους για το αν ο εργολάβος κάνει «καλά την δουλειά του» ή όχι αποτελεί συγκάλυψη αυτής της πραγματικότητας.

Δηλαδή, αν ο εργολάβος έκανε καλά την δουλειά του δεν θα υπήρχε πρόβλημα; Ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο της ιδιωτικοποίησης;

Άλλωστε, επί δημαρχίας κου Οικονομάκου ξεκίνησε η διαδικασία της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας  που ολοκληρώθηκε από τη δημοτική αρχή του κου Ρούσση. Επίσης, όπως φάνηκε και στην συζήτηση για τον ηλεκτροφωτισμό του δήμου, η απάντηση του κου Γιασημάκη στην δημοτική αρχή για την πλήρη παράδοση του τομέα αυτού σε εργολάβο ήταν να γίνει η σύμπραξη με εργολάβο αλλά μέσω του προγράμματος Jessica

Η μεταξύ τους διαφωνία αφορά τον τρόπο διαχείρισης των ιδιωτικοποιήσεων.

Είναι η ώρα οι εργαζόμενοι και οι δημότες να βγάλουν τα συμπεράσματα τους. Να παλέψουν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για δωρεάν δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες που να καλύπτονται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σε αυτό τον αγώνα θα έχουν πάντα στο πλευρό τους την Λαϊκή Συσπείρωση.

Φεβρουάριος 2018,
Το γραφείο τύπου

Προηγούμενο
Επόμενο